Vyloučení soupeře odstartovalo kolaps Bělé

SK Bělá – TJF Čechie Čejetice 2:2 (2:0)

Ve 22.kole okresního přeboru chtěla Bělá navázat na tři vysoké výhry v řadě,  soupeř s Čejetic přijel posilněn vítězstvími z posledních dvou zápasů. Oba týmy dělil v tabulce jediný bod, Bělá se v případě výhry mohla dostat v tabulce před svého soupeře na 5.místo.

Úvod zápasu byl opatrný, dominovaly obrany. Oba týmy si následně připsaly první šance po dlouhých autech, soupeř v nich bránu Jardy Vernera přepálil, na druhé straně hlavičkám Martina Tomana chyběla razance.  Vyložená šance přišla až po půlhodině hry, chybný odkop brankáře hostů zachytil na šestnáctce právě Martin Toman, rychle se dostal do vápna,  tam však překvapivě nevystřelil a míč poslal do strany Tomáši Hodovancovi, který (zjevně trochu přihrávkou překvapený) branku minul. Bělá šla do vedení ve 37.minutě, kdy míč z přímého kopu pěkně k tyči zatočil Honza Toman – 1:0.  A hned vzápětí se ve skrumáži nejlíp zorientoval Petr Umáčený a balón nekompromisně poslal pod břevno – 2:0.

Druhá půle byla neurovnaná, ani jeden z týmů si nebyl schopen připravit nějakou větší šanci. Zato přibývalo faulů a žlutých karet a vše vyvrcholilo v 69.minutě, kdy hostující Polanka po druhé žluté za faul na Míru Hodbodě musel odebrat předčasně do šaten. Bělou početní výhoda neuklidnila, naopak, začala mnohem méně kombinovat a nebyla důsledná ani při bránění. Poprvé si jí to vymstila v 79.minutě, kdy přímý kop hostů ještě famozně vytáhnul Jarda Verner, na dorážku ale nejrychleji reagoval hostující Jaroš – 2:1. Domácí trenéři Vrabec s Kuhnelem navíc za protesty dostali žlutou kartu. Ani snížení nebylo pro Bělou dostatečným varováním, stále její hra pokračovala v chaosu, který vyvrcholil v 89.minutě: hosté dlouhým míčem za obranu dostali pod tlak Honzu Tomana, který (trestuhodně nezajištěn spoluhráčem) neodolal tlaku dotírajícího Truksy a ten si dokázal poradit i s rychle vyběhnuvším Jardou Vernerem – 2:2.  V nastavení pak hosté přišli i  o kapitána Buryána, který za faul na střídajícího Jirku Ďurfinu (ten zápas nedohrál) byl po druhé žluté kartě také vyloučen.

To už hostům ale nevadilo,  Bělá přesilovku vůbec nezvládla a soupeř tak získal nečekaný bod. V dalším zápase se Bělá představí na půdě boleslavské Akumy (sobota 4.5.2024 od 17.00h).

branky:
37. J.Toman, 40. Umáčený – 79. Jaroš, 89.Truksa

sestava Bělé:
Jar. Verner – Šoóš (63. Ďurfina, 91. Halaj), J.Toman, Pokorný, Mir.Hodboď – Rokos, Rosenkranz, Koubek, Umáčený – M.Toman, Hodovanec

žluté karty:
Koubek, Pokorný, Mir.Hodboď, Kuhnel, Vrabec (oba mimo hřiště) – Malák, Polanka, Průcha, Buryán, Kraus

červené karty:
69. Polanka, 91. Buryán (oba po 2.žk)

Další výsledky 22.kola:
Zdětín A – Jivina 2:2
Březno – Sporting A 0:5
Kosořice – SKP MB 9:1
Bezno A – Akuma MB 0:2
K.Hlavno – Chotětov B 1:0
Kr. Vrutice – Krnsko 1:2