Muži nečekaně přehráli Jivinu i podruhé v sezoně

SK Jivina – SK Bělá 0:1 (0:0)

Horko těžko dávali dohromady trenéři sestavu pro první jarní mistrovské utkání mužů, k dlouhodobým marodům (Řehořek, P. Vrabec, Mat. Hodboď, Jan Verner) přibyli i zranění a nedoléčení Plintovič, Umáčený a M.Toman. Pozitivem byla možnost nasadit do hry Honzu Tomana, na kraji zálohy pak od úvodu nastoupil Lukáš Halaj.

Úvodní zákrok po střele z vápna si připsal Venca Ktejčík a pak se zvedla vlna emocí na obou stranách: nejprve domácí reklamovali ruku hostů ve vápně, v následném pokračování hry pak domácí stoper Krejza zezadu sestřelil Tomáše Hodovance a ohodnocení žlutou kartou se zase hodně nelíbilo bělskému týmu.  Pak se hra zklidnila a odehrávala se hlavně mezi šestnáctkami, na straně Bělé velmi dobře stahoval balony Hodovanec, bohužel mu chyběla ale větší podpora spoluhráčů. V 19.minutě pálil z vápna těsně vedle Jirdásek, před půlí pak Rokos nad branku.

První vyložená šance zápasu přišla až v 56.minutě, domácí pěkně vykombinovali obranu hostů, tváří v tvář Vencovi Krejčíkovi však branku útočník přestřelil. Bělá kontrovala pěknou střelou Tomana, brankář ji dokázal vyrazit.  Následný rohový kop poslal Rokos nad branku, stejná situace v 77.minutě ale už skončila brankou, propadlý míč z rohu do malého vápna si našel Adam Jirdásek a zblízka dokázal míč protlačit do sítě. Soupeř zjednodušil hru, dostal se k závarům ve vápně, vše ale vyřešila pozorná obrana a jistý Venca Krejčík. Bělou pak nemusel mrzet ani neproměněný sólový únik Lukáše Rokose v předposlední minutě zápasu.

Jivina na podzim prohrála jediný zápas – ten ve Bělé a se stejným soupeřem podlehla i v jarní odvetě. Zápas nabídnul bojovný fotbal z obou stran, vyložených šancí bylo minimum a o výsledku tak rozhodla standardní situace.  Nečekané tři body se pokusí Bělá potvrdit v domácí jarní premiéře proti Chotětovu B – sobota 30.3.2024 od 16.30h.

branka: 77. Jirdásek

sestava Bělé:
Krejčík – Pokorný, Kuhnel, Jirdásek, Šoóš – Mir. Hodboď, J.Toman, Rosenkranz, Halaj (60. Ďurfina) – Rokos, Hodovanec (74.Koubek)

žluté karty:
Krejza, Nedoma – J.Toman, Kuhnel, Mir. Hodbo´d

Ostatní výsledky 17.kola:
Krnsko – Čejetice 2:0
Sporting MB A – Zdětín A 4:6
K.Hlavno – Březno 0:1
Kosořice – Kr. Vrutice 2:2
Chotětov B – Bezno A 9:1
SKP MB – Akuma MB 2:2