Starší žáci zakončili Zimní ligu vyhranou skupinou o umístění

Díky výsledkům závěrečného kola základní skupiny skupiny A Zimní ligy se žáci Bělé dostali do bojů o celkové 10-12.místo celé soutěže. Tato skupina odehrála svůj miniturnaj v neděli 24.března 2024 v jabloneckém Mšeně za účasti Bělé, Velkých Hamrů a Stráže nad Nisou. Všechny zápasy se odehrály na 2x 20minut, přesto o branky nebyla nouze.

TJ Stráž nad Nisou – SK Bělá 1:2 (0:1)
V úvodní zápase nastoupila Bělá s Adamem Cibulkou v brance, vyrovnaný 1.poločas přinesl branku po 10 minutách, když povedenou akci zakončil Lukáš Kubišta.
Ve druhé půli zahrávala Bělá přímý kop, ten povedenou střelou přes zeď proměnil Jáchym Vltavský. Soupeř o chvíli později sice korigoval skóre, více mu ale Bělá aktivní hrou nedovolila.

branky Bělé: Kubišta, Vltavský

sestava Bělé:
A. Cibulka – Hríb, V.Mencl, Raš, Vltavský – Glaser, Hendrych, Brodský, Rampas – V.Bock, Kubišta – N.a A. Potapov, Remta, J.Bock

 

SK Bělá – Velké Hamry 4:3 (2:1)
Ve druhém zápase nastoupil v brance Matěj Mencl, ve středu pole pak zraněného Matěje Hendrycha zastoupil Vojta Mencl.  A právě on hned v úvodu povedenou ranou poslal Bělou do vedení.
Soupeř sice dokázal po 10minutách vyrovnat, ještě do poločasu vrátil Bělé vedení po rohu Václav Raš.

Přestřelka pokračovala i po přestávce, Hamry rychle vyrovnaly, ale druhé trefy Vojty Mencla a Vaška Raše získaly Bělé rozhodující náskok.  Soupeř ještě snížil, více už ale nestihl.

branky Bělé: 2x V.Mencl, 2x Raš

sestava Bělé:
M.Mencl – Remta, Brodský, Raš, Vltavský – V. Bock, Kubišta, V.Mencl, A.Potapov – N.Potapov, Hríb – Glaser, Rampas, J.Bock

 

Velké Hamry – Stráž nad Nisou 5:6 (2:4)

Díky dvěma výhrám tak Bělá obsadila v celkovém pořadí Zimní ligy 10.místo, odměnou ji byl pohár a poukaz na sportovní zboží.  Liberecká základní skupina se ukázala velice kvalitní, Doubí nakonec celou Zimní ligu ovládlo před Ruprechticemi a Železným Brodem.  Na miniturnaji v Hrádku zase vyhrál Vesec, když přehrál domácí tým a jablonecké Mšeno. Zbylé dvě skupiny dosud nejsou dohrané.  Celkově bereme Zimní ligu jako velký přínos pro přípravu žáků, pokud podobné soutěž nevznikne příští rok na Boleslavsku, opět se účastníme.

Dosud známé pořadí Zimní ligy:

  1. Doubí
  2. Ruprechtice
  3. Železný Brod
  4. Slovan Vesec
  5. Hrádek nad Nisou
  6. Mšeno Jablonec
  7. -9. Smržovka, Frýdlant, Krásná Studánka/Slovan Liberec dívky
    10. Bělá pod Bezdězem
    11. Stráž nad Nisou
    12. Velké Hamry
    13-15. – Rapid Liberec, Bílý Kostel nad Nisou, FA Jablonec dívky