Muži přišli o body a Adama Jirdáska

SK Bělá pod Bezdězem – TJ Sokol Chotětov „B“ 2:2 (2:1)

Posíleni nečekanou výhrou na Jivině vstupovali muži Bělé do prvního jarního domácího zápasu proti Chotětovu B. Slepovanou sestavu tentokráte už posílil Martin Toman, jeho bratr Honza zasáhl do hry v průběhu první půle, chyběl Tomáš Hodovanec s nataženým svalem a v brance nechlazeného Vencu  Krejčíka nahradil Jarda Verner.  Chotětov si na úvod jara zastřílel, když Bezno přejel jednoznačně 9:2.

Úvod zápasu byl opatrný z obou stran, Bělá napadala rozehrávku soupeře až téměř na půlce, pokusy o brejky ale nevycházely.  První branka tak padla poměrně nečekaně, hosté podcenily dlouhý pas Honzy Tomana a Dominik Pokorný za zády obrany  akci dotáhl do gólu – 1:0. O chvíli později Jarda Verner nevykopl od branky dostatečně daleko, hrozící akci soupeře řešil Adam Jirdásek, ale při zákroku se bez cizího zavinění zranil a musel být střídán. Vyšetření následně ukázalo na poškození vazů a menisků a tak pilíř středu hřiště je dalším dlouhodobě zraněným bělským hráčem.  Bělá pak měla šanci , Martin Toman v ní branku přestřelil. Domácí to nemrzelo dlouho, rohový kop posadil Honza Toman na hlavu Jirky Ďurfiny a jeden z nejmenších hráčů na hřišti se dokázal prosadit – 2:0. Chotětov zapnul a snížil vzápětí, povedený náběh za obranu předvedl Potůček a následně si poradil se zpracováním i zakončením – 2:1. V 37.minutě hrubě chyboval sudí Klíma, když přehlédl evidentní hraní rukou mimo vápno hostujícího brankáře Bůžka.  Hosté tak byli ušetřeni přímého kopu ze 17m a nejspíš i vyloučení brankáře, to naopak postihlo domácího zdravotníka Pavla Slobodziana, který byl za vehementní protesty vykázán z lavičky.

Ve druhé půli se Bělá soustředila hlavně na bránění těsného náskoku, ojedinělou šanci měl Honza Toman, brankář jeho přímý kop dokázal zkrotit. Soupeř se tlačil za vyrovnáním, vyloženou šanci si ale nedokázal vytvořit.  Pomohla mu až chybná rozehrávka střídajícího Lukáše Rokose, tu ještě Honza Toman dokázal odehrát před útočníkem, soupeř ale míč zachytil za vápnem a přízemní ranou tyči kolem blokujícího obránce Bělé dokázal rozvlnit síť 2:2. V závěru zápasu ještě vyvolaly emoce dva „tmavě žluté“ zákroky hostů , jinak pozorné obrany na obou stranách už další velkou šanci nepřipustily.

Stejně jako na podzim tedy vzájemný duel skončil remízou 2:2, stejný byl vlastně i průběh zápasu, kdy Bělá přišla o dvoubrankové vedení. Více ji ale mrzí ztráta Adama Jirdáska minimálně do konce této sezony.
Vyrovnané 18.kolo přineslo hned pět remízových zápasů ze sedmi utkání.
V dalším zápase se Bělá představí na půdě boleslavského SKP ( neděle 7.4.2024 od 16.30 h).

branky:
19. Pokorný, 30. Ďurfina – 31. Potůček, 60. Friedrich

sestava Bělé:
Jar. Verner – Pokorný, Kühnel (46. Koubek), Jirdásek (23. J.Toman), Šoóš – Halaj (58. Rokos), Rosenkranz, Volf, Mir.Hodboď – M.Toman, Ďurfina

žluté karty:
Slobodzian (mimo hřiště), Mir. Hodboď, Šoóš, Koubek – Böhm, Karásek, Vtelenský, Potůček

červená karta:
37. Slobodzian (mimo hřiště)

Další zápasy 18.kola:

Březno – Jivina 1:6
Čejetice – Sporting MB A 1:1
SK Bezno A – SKP MB 4:3
Akuma MB – Krnsko 1:1
Kr. Vrutice – Kost. Hlavno 1:1
Zdětín A – Kosořice 1:1