Dorost i žáci soupeřům nestačili

SK Bělá/TJ TJF Čejetice  – SK Skalsko 0:3 (0:1)

Domácí se chtěli konečně bodově i brankově probrat ze zimního spánku, v zápase jim však chyběla větší kreativita, přesnější zakončení a především důraz v obou šestnáctkách. V 1.půli byli domácí lepší vypracované šance ale posílali většinou mimo tři tyče, nejblíže brance byla střela Tomáše Vizingera, která se otřela o břevno. Hosté si vystačili se dvěma dalekonosnými pokusy a jedním rohovým kopem: po něm byl nejdůraznější kapitán Vovčák a hosté šli do vedení – 0:1.
To pojistili hned po přestávce, špatně vhozený aut domácích rychle rozehráli kolmicí za obranu a ani vyběhnutý brankář Sameliuk gólu nezabránil – 0:2. Bělá se snažila o obrat,  ale hrála málo po křídlech, z množství rohů také nic nevyužila, chyběl zmiňovaný důraz před brankou. V této disciplíně dominoval hostující kapitán Vovčák a předvedl to i v závěru, kdy druhou brankou po přímém kopu pojistil skóre – 0:3.
Dorostencům se na jaře nedaří hlavně v ofenzivě, jedna vstřelená branka za čtyři zápasy je málo a bez gólů se body budou dělat jen těžko.

Branky:
2x Vovčák, Mich. Šťastný

Sestava Bělé/Čejetic:
Sameliuk – Eškut, Kříž, Truniak, Žulkevič – Toman, Čacký, Toman, Klíma – Vizingr, Kalík – Zastrizhnyi, Kopankov, Vrkoslav, Klacek

 

FK Dlouhá Lhota – SK Bělá/TJ Nová Ves 4:2 (2:1)

Domácí nastoupili do zápasu jen v deseti hráčích bez možnosti střídání, hostům ale celozápasová přesilovka nebyla nic platná. Bělá se topila v nepřesnostech, její hře chyběla rychlost i přesnost a tak oslabení domácí  hru jednoznačně opanovali. Pomohli jim k tomu především tři starší hráči, díky nimž se Lhota ujala vedení 2:0. Za Bělou snižoval z ojedinělé, ale velmi pěkně akce Matěj Hendrych. Ten svoje sólo z půlky hřiště dotáhnul až ke gólovému zakončení.

Ve 2.půli hosté svůj výkon přeci jen mírně zlepšili, přesto domácí přidali další dvě branky a zápas dovedli k přesvědčivé výhře. Kosmetickou úpravu skóre obstaral až v samém závěru z přímého kopu Vojtěch Cibulka.

Branky Bělé:
Hendrych, V.Cibulka

Sestava Bělé:
M.Mencl – V.Mencl, Hendrych, Raš, V.Cibilka – Rampas, Hrdina, Brodský, Doležal – Kubišta, Glaser – A.Cibulka, Scheifler