Hattrick Jirky Volfa pomohl mužům k výhře

SK Meteor Kostelní Hlavno – SK Bělá pod Bezdězem 1:3 (1:2)

Muži nastupovali na půdě sestupem ohroženého soupeře po 14-denní pauze, během ní se k týmu připojil navrátilec z ciziny Martin Toman ml. V úvodním zápase po návratu hrál celý druhý poločas a podílel se na jedné brance.

Hosté měli skvělý úvod, aktivní Filip Riess zabojoval o balón , následně ho srazil k zemi brankář a penaltu proměnil Jirka Volf – 0:1. Domácí se pokoušeli prosadit dlouhými nákopy, ty ale stoperská dvojice Dlask – Řehořek spolehlivě odvracela. Ani hostům se kombinace na hrobovém trávníku uplně nedařila, pomohli si ale standardní situací. Střelu Adama Jirdáska brankář jen vyrazil před sebe a Jirka Volf z malého vápna míč bezpečně uklidil do sítě – 0:2. Hlavno se i nadále těžce prosazovalo, Bělá mu ale pomohla sama, když si rohový kop na přední tyč srazil do sítě málo vídaným způsobem Dominik Pokorný – 1:2.

Obra hry se nezměnil ani ve druhé půli, domácí stále zkoušeli dlouhé míče, obrana Bělé je spolehlivě odvracela. Ošemetné centry a dvě střely z větší vzdálenosti pak vyřešil brankář Venca Krejčík. Utkání ale rozhodnuté nebylo, Bělé se dlouho nedařilo náskok pojistit. Až v 78. Minutě střídající Martin Toman podržel balón, mezi dvěma hráči ho posunul Jirkovi Volfovi a ten třetí branku uklidnil Bělou – 1:3. Domácí v zavěru neudržely nervy na uzdě, nejprve dostal červenou kartu Kraus po faulu na Davida Vilda (ten zápas nedohrál) a následně zcela bez míče „sejmul“  domácí Bůžek hostujícího Míru Hodbodě = druhá červená karta pro domácí.

Na majitelích třech bodů se ale už nic neměnilo, mužům se v této sezoně paradoxně opravdu více daří exportovat body z venku (bilance 3-5-1), doma to ale drhne, na jaře ještě svěřenci trenérů Vrabec a Kuhnela doma nebodovali (4-0-5). Snad se tato statistika změní v příštím domácím zápase s Březnem. (sobota 13.5.2023 od 17.00h)

Branky:
39. Pokorný (vlg) – 5,15 a 78. Volf (první z PK)

Zluté karty:
Kraus, Wágner, Tudoši, Zvoníček – Jirdásek, Mat. Hodboď, Mir. Hodbo´d

Červené karty:
88. Kraus (po 2.žk), 93. Bůžek (oba K.Hlavno)

Ostatní výsledky 23.kola
Krnsko – Zdětín 2:1
Březno – Ćejetice  4:3
Kněžmost – SKP MB 4:0
Kosořice – Akuma MB 0:0
Kr. Vrutice – Řepov 3:4
Bezno mělo volno.