Muži v netradičním „domácím“ azylu přehráli Hlavno

SK Bělá – SK Meteor Kostelní Hlavno 2:0 (2:0)

Intenzivní déšť od časného rána v sobotu 1.června pozměnil program bělských týmů. Domácí turnaj odložila mladší přípravka (náhradní termín 8.6. od 13hod), starší žáci nehráli v Luštěnicích (11.6. od 17.30h). Hrát na domácím podmáčeném hřišti nemohli ani muži, domluvili se však narychlo se soupeřem a zápas se odehrál na umělé trávě na Pastelce v Mladé Boleslavi.

V samotném zápase hrozili zpočátku spíše hosté, jejich rány z vápna ale pozorný Jarda Verner zneškodnil. Bělé dlouho kombinace příliš nevycházela, náznak první šance přišel až po půlhodině, Martin Toman ale příliš váhal v zakončení. V 39. minutě si ale spravil náladu, když dlouhý aut Hodyho usměrnil pohotově hlavou k tyči – 1:0. Před poločasem pak Ďurfi přihrávku Míry Hodbodě sice nezkrotil, ale  na propadlý míč zareagoval opět Tomis St. a i když ho obránce v úniku dostihnul, zvládnul i předně zakončit – 2:0.

Hlavno mělo svoji největší šanci zkraje druhé půle, v tutovce však branku Jardy Vernera z 5m přestřelilo. Na druhé straně se dral do šance Hody, ale proti golmanovi neuspěl. Bělá se pak  soustředila na bránění náskoku, a i když soupeř ještě měl své střelecké pokusy, skóre se nezměnilo.

O výsledku tak rozhodla střelecká produktivita Bělé, soupeři patří poděkování za flexibilitu, díky níž se zápas mohl v původním termínu  (i když na na netradičním místě) odehrát.

Branky:
39 a 44. M.Toman

Sestava Bělé:
Jar. Verner – Mir.Hodboď, Pokorný, Koubek (32. Dlask), Rosenkranz – Ďurfina (66.Rokos), J.Toman, Volf, Umáčený – Hodovanec (88.Halaj), M.Toman

Žluté karty:
J.Toman, Umáčený – Malák