Žáci uspěli na penalty, 7+1 nestačila na Vrutici

TJ Sokol Jabkenice  – SK Bělá 0:0 (0:0) na pok.kopy 0:2

Žáci bez kapitána Matěje Hendrycha zahájili zápas svižně a už po 15 sekundách šel sám na gólmana Vojta Bock, branku ale těsně minul. Domácí si svoji největší šanci připravili ve 12.minutě, kdy z vápna orazítkovali tyč branky Adama Cibulky. Jinak se hra odehrávala mezi vápny s velkým množstvím soubojů, rozmáčený terén plynulé kombinaci ani nepřál. Navíc oba týmy málo využívaly stran hřiště a příliš se tlačily přehuštěným středem.

Obraz hry se nezměnil ani ve 2.půli, domácí dokázali zblokovat pokusy Lukáše Kubišty, vedle mířil Lukáš Brodský a tyč minul i pokus soupeře po rohovém kopu.  Ošemetnou situaci pak skluzem vyřešil Jáchym Vltavský a tak zápas dvou nejlepších obran soutěže skončil bez branek.

V penaltovém rozstřelu domácí nejprve minuli branku, za hosty skóroval Vojta Bock. Ve 2.sérii lapil pokus soupeře Adam Cibulka a Lukáš Brodský proměněnou penaltou doprostřed branky rozhodl i zisku bodu navíc pro Bělou.

Žáci tak povedený podzim zakončí mezi nejlepšími týmy soutěže, vyrovnaná tabulka slibuje napínavé jarní odvety.

Proměněné penalty Bělé:
V.Bock, Brodský

Sestava Bělé:
Cibulka – Remta, Raš, V.Mencl, Vltavský – Rampas, V.Bock, Brodský, J.Šimek – Kubišta, N. Potapov – Doležal, A. Potapov

 

SLAVOJ Kropáčova Vrutice – SK Bělá 3:2 (2:1)

Mladší žáci v souboji se sousedem z tabulky rychle prohrávali, odpověď a vyrovnání Vítka Drašnara však byla taky bleskurychlá. Aktivnější domácí si ale vzali vedení
zpět v šesté minutě a v dalším průběhu měli míč častěji na kopačkách. Pozorná bělská obrana už je ale do poločasu skórovat nenechala.

To už ale neplatilo v úvodu druhé půle, kdy soupeř třetí brankou pojistil vedení. Hosté pak zvýšili aktivitu, na víc než snížení Dominika Glasera těsně před koncem to už ale nestačilo.

Mladší  žáky v celém podzimu trápila ofenziva, méně branek v soutěže nastřílel jen dívčí tým z Boleslavi, z druhé strany ač 7+1 končí na 11.místě, její defensiva byla druhá nejlepší v soutěži, velký podíl na tom má mimo jiné i  celý podzim skvěle chytající Matěj Mencl.

branky Bělé:
Drašnar, Glaser

sestava Bělé:
M.Mencl – J.Bock, M.Jurička, Chocholouš – Hrdina, Glaser – Pičman, Drašnar – Kreidl, Scheifler, Novák, Beitl