Muži nezvládli početní výhodu ve Vrutici

SLAVOJ Kropáčova Vrutice – SK Bělá 2:1 (0:0)

K předposlednímu zápasu podzimu nastupovala Bělá posilněna vysokou výhrou nad Březnem, v sestavě však musela oželet absentujícího Honzu Tomana.

Ve Vrutici se nehraje snadno, při poslední návštěvě podlehli atmosféře rozhodčí a hlavně jejich přičiněním tehdy soupeř dokázal zápas otočit na 6:5. Tentokrát zápas řídil sám předseda komise rozhodčích Roth a zápas víceméně zvládnul, i když ve druhé půli se hrálo tak 20 minut čistého času.

První půle byla vyrovnaná s minimem šancí na obou stranách, defenzivy obou týmů vládly. Před poločasem vybojoval míč Martin Válek a domácí Kohl po něm seknul nohou bez možnosti hrát balon – červená karta.

Bělá ale přesilovku začala nejhorším možným způsobem, hned po změně stran si David Vild nevšiml hráče domácích za sebou a ten využité šance využil – 1:0. Hosté se snažili o zteč, na bahnitém terénu jim ale vázla kombinace, navíc soupeř velmi brzy začal s účinnou taktikou zdržování. V solidní šanci trefil Martin Válek tyč, pak ale hostující obrana nechala odcentrovat Korce a Jarolím druhou brankou navýšil skóre – 2:0. Šance pro hosty přišla po ruce ve vápně a proměněné penaltě Jirky Volfa – 2:1. Závěrečná čtvrthodina se však nesla ve znamení bezradnosti hostů a domácího zdržování, nastavené 4 minuty určitě neodpovídaly promeškanému času ve 2.půli.

 

Vrutice se tak prozdržovala k výhře, kterou ji ale svými chybami nabídli hosté sami, inkasovat v početní výhodě 2x je velká chyba, navíc většině ofenzivních hráčů Bělé se prostě nedařilo.  Pro domácí bude mít zápas dohru u disciplinárky, zcela nepochopitelně její fanoušek po zápase nejprve slovně a pak fyzicky napadl sudího Rotha a následně se dostal do kontaktu i s brankářem hostů Krejčíkem, který rozhodčímu přišel na pomoc.

V posledním zápase podzimu (sobota 11.11.2023 od 14.00h) přivítá Bělá leadera soutěže z Kosořic, ten v tomto kole utrpěl první prohru v ročníku , když naprosto nečekaně podlehl Beznu 3:4.

.

Branky:
48 a 68. P. Jarolím – 75. Volf (pok. Kop)
Žluté karty:
M.Jarolím, Krompaský F, Manžel, Špringl, Čakrt, Korec, Musil ml. – M.Toman, Pokorný, Válek, Rosenkranz
Sestava Bělé:
Krejčík – Pokorný, Vild (60. Hodovanec), Pavlíček, Rosenkranz (68. Rokos) – Šoóš, Volf, Jirdásek, Válek – M.Toman (82. Umáčený), Plintovič

 

 

Ostatní výsledky kola:
Chotětvo B – Sporting A 3:0
Březno – Zdětín A 1:3
Jivina – Čejetice 3:1
K.Hlavno – Akuma MB 2:0
Kosořice – Bezno 3:4
SKP Mb – Krnsko 2:4