Garda přetlačila Lysou a slaví první podzimní výhru

FK Slovan Lysá nad Labem – SK Bělá 1:2 (0:0)

Po sérii domácích zápasů se garda představila na podzim poprvé na půdě soupeře. Souboj s tradičním protivníkem byl vyrovnaný, poprvé to zkoušel Karel Vrabec po narážečce z vápna, branku ale minul. Stejný hráč pak přímý kop z 17m poslal pouze do zformované zdi domácích. Ti si vypracovali šanci ve 20.minutě, v megatutovce se její dva hráči dostali až za záda Jardíka Vernera, jasné brance pomohl nečekaný odskok míče a nesoustředěnost na koncovku.

Ve 2.půli mířil z vápna vedle Kulczycki, následně Karel Vrabec pěkným uvolněním našel Jirku Barvíře a svorský šutér se sám před brankářem neunáhlil – 0:1. Lysá přidala na obrátkách a i její defenzivní hráči podporovali útok, Bělá ale odolávala. V 55.minutě neproměnil svoji šanci Miloš Jirdásek, míč ale ještě vybojoval a Martin Kulczycki levačkou z vápna našel volný kout branky – 0:2. Domácí hra na riziko přinesla snížení po chybě v bělské rozehrávce. V závěru včasným vypíchnutím hasil akci Miloš Prokůpek, důležité zákroky si připsal Jarda Verner, střelu Kulczyckého v nastavení zastavila tyč.

Garda tak slaví po třech domácích porážkách výhru, v listopadu by se ještě měla utkat na umělé trávě v České Lípě s domácím týmem.

Branky Bělé:
Barvíř, Kulczycki
Sestava Bělé:
Jar. Verner – Vaněk, Bary, Prokůpek, Jir. Verner – Kulczycki, Vrabec, Hilšer, Jurička – Barvíř, Ďurfina– Martin Toman st., Jirdásek, Knap