OP muži: Poločasové vedení s Březnem nestačilo

SK Bělá pod Bezdězem – Sokol Březno 2:3 (2:1)

Ve 24.kole okresního přeboru chtěli muži prolomit prokletí domácích zápasů, v nichž na jaře na svém hřišti ještě nebodovali. V sestavě jim k tomu měl pomoci i navrátivší se Martin Toman, jinak trenér Vrabec počítal spíše ztráty a na lavičce tak měl jen dva zdravé náhradníky.

Domácí byli zpočátku více na míči a úvod v jejich podání vypadal slibně, jenže prakticky první šance hostů skončila brankou. V 10.minutě našel Novotný rozběhnutého Strnada a ten se sám před Vencou Krejčíkem nemýlil – 0:1. Nutno říci, že celá akce velmi zaváněla ofsajdem, praporek pomezního ale zůstal dole. Bělá ihned vyrovnala, Adam Jirdásek zatáhl balón a pěkně našel Martina Tomana, jeho střela na zadní tyč skončila v síti – 1:1. Krátce nato musel pro zranění střídat Filip Riess a když po půlhodině odkulhal za hriště i Honza Toman, zůstal na lavičce již jen ne zcela doléčený Lukáš Rokos. Na hřišti se mezitím odehrávala šachová partie, obrany dominovaly a šancí se rodilo pomálu. Až před poločasem odvážně proniknul před branku Matěj Hodbo´d jehož sestřelil brankář hostů. Nabídnutou penaltu proměnil Adam Jirdásek a domácí šli do šaten s vedením 2:1.

Ve 2.půli ale Bělá zůstávala velmi pasivní, s míčem na kopačkách hráli téměř výhradně hosté. Jejich tři šance ještě zlikvidoval Venca Krejčík, na vyrovnávající trefu Strnada ale reagovat nemohl – 2:2. Jedinou šanci domácích po změně stran měl střídající Petr Umáčený, po kličce brankáři ale z úhlu trefil jen tyč. Jinak domácí nehráli dobře, nedokázali vepředu podržet balón a přetížená obrana tak musela řešit jeden útok za druhým. Nakonec rozhodla trochu šťastná, ale pěkná branka březenského Novotného, který z ostrého úhlu dokázal přehodit Vencu Krejčíka na zadní tyč – 2:3. Závěr zápasu si hosté pohlídali, domácí si už větší šanci nevypracovali.

Škoda neudrženého vedení, pasivita ve 2.půli ale byla příliš velká a soupeř díky ní skóre dokázal otočit. V dalším kole se Bělá představí na půdě Kněžmosta (sobota 20.5.2023 od 17.00h)

Branky:
11.M.Toman, 43.Jidrásek (pk) – 10 a 81.Strnad, 70.Novotný

Sestava Bělé:
Krejčík – Pokorný, Dlask, Pavlíček, Řehořek – Mat.Hodboď, Jirdásek, J.Toman (28.Umáčený), Riess (14.Šoóš) – Volf, M.Toman

Źluté karty:
Dlask, Jirdásek, Řehořek – Šindelář, Pospíšil, Jeleček, Pelda

Ostatní zápasy 24.kola:
Řepov – Bezno 7:2
Zdětín – Kosořice 3:6
Akuma MB – Kr.Vrutice 3:3
Čejetice – Kněžmost 1:1
SKP MB – Krnsko 3:4
K.Hlavno mělo volno.