Fotbalová starší přípravka postoupila do semifinále okresního poháru

SK Bělá pod Bezdězem A – SK Benátky nad Jizerou 12:6 (6:3)

V průběhu podzimu rozehrály fotbalové starší přípravky SK Bělá kromě svých „ligových“ soutěží i okresní pohár. Zatímco B-tým v něm vypadl v 1.kole (se Sportingem MB B 2:9),
A-tým nejprve přehrál Sporting MB C (11:3), v dalším kole pak porazil Luštěnice (11:0) a ve čtvrtfinále ho v neděli 13.listopadu čekaly Benátky nad Jizerou.

Bělá začala rozpačitě a rychle prohrávala 0:2, pak ale dalekonosnými pokusy srovnaly skóre Dominik Glaser s Vítkem Drašnarem. Obrat na 3:2 dokonal přesnou hlavičkou nejmenší hráč na ploše – Milan Vokněr. Domácí do poločasu skóre navýšili na 6:3, hosté ale hned zkraje druhé půle snížili na 6:5 a rýsovalo se drama.  Kolektivní výkon bělských hráčů a přesná koncovka však znamenaly znovu navýšení skóre a soupeř v závěru už jen korigoval na konečných 12:6.

Velká pochvala klukům,  povedený závěr podzimu korunovaly postupem v poháru mezi čtyři nejlepší  týmy okresu. Semifinále poháru se bude hrát na jaře, los teprve určí soupeře pro Bělou z trojice: Klášter Hradiště, Kosmonosy A, Akuma Mladá Boleslav A.


branky Bělé
: 3x Glaser, 3x Chocholouš, 2x Straka, Drašnar, M.Jurička, Velich, Mil. Vokněr
sestava Bělé: Beitl – Chocholouš, M.Jurička, Š.Bartoníček, Drašnar – Glaser, Straka – Velich, Komárek, Mil. Vokněr