Žákovské soutěže: Mladší přípravka ukončila podzimní část domácím turnajem

DOROST

TJ Sokol Kněžmost – SK Bělá 12:0 (4:0)
 Zápas hraný na hřišti Bělé se zastupujícím trenérem žáků Prokůpkem skončil zaslouženou výhrou Kněžmostu. Bělští k němu přispěli velmi vlažným výkonem ,  kdy většina hráčů zůstala myšlenkami i nasazením  někde v kabině, což soupeři cestu k výhře usnadnilo.

Sestava Bělé:
M.Prokůpek – Šimon, Zikán, Vaněk,Procházka –  Čacký, Melichárek, Petrův, Semrád – Blažek, Bartoň  – Meisel, Dědek, Kakos

ŽÁCI

SK Bělá – DBSK 0:9 (0:3)
Žáci sice s leadrem soutěže vysoko prohráli, herně ale nezklamali. V první půli měli domácí tři samostatné úniky na branky, které ale nedokázali (narozdíl od soupeře) proměnit. Ve 2.půli se po střídáních přeci jen více projevila vyspělost a fotbalovost soupeře, který skóre navýšil. Zastupující brankář z přípravky Matěj Mencl se ve 2.půli blýskl chyceným pokutovým kopem a celkově podal (i přes obdržené branky) ve svém prvním startu na velkém hřišti dobrý výkon.

Sestava Bělé:
M.Mencl – Brodský, Čacký, Pavlík, V.Cibulka – Loukotka, V.Mencl, Hendrych, Kakos – Dědek,Meisel – Doležal, Rampas, Vltavský, Raš, L.Kubišta, Malík

ŽK :
Pavlík

STARŠÍ PŘÍPRAVKA

SK Židněves/Sokol Březno – SK Bělá 7:4 (3:3)
Bez kapitána Hrdiny nastoupila starší přípravka k 2.zápasu Bronzové skupiny, v první půli byla lepším týmem, z převahy a kombinačních akcí si ale nedokázala vytvořit potřebný náskok. Soupeř po chybách bleskově odpověděl na branky Vítka a Glasera, pak šel dokonce do vedení. Za hosty srovnal Drašnar, v další pěkné akci chyběl kousek Glaserovi, Vítkovi v nájezdu  míč utekl a velkou šanci spálil Scheifler.

Ve 2.půli už se Bělé nedařilo tak kvalitně kombinovat, a soupeř nemilosrdně trestal zaváhání v obraně. Průchodný střed pole, nedůraz při bránění rohového kopu a chybná rozehrávka brankáře  znamenaly náhlé vedení soupeře 6:3. Bělá korigovala Vítkem, Glaserův přímý kop chytil brankář, další šanci nezvládl vyřešit Scheifler. Následná chyba v rozehrávce znamenala pojistku na 7:4, náhradní golman Kreidl pak za svá záda už žádný míč nepustil.

Příliš chyb v defenzivě, neproměněné šance v 1.půli a nižší ofenzivní aktivita ve 2.půli stály přípravku zápas, který prohrát nemusela, herně však rozhodně nezklamala.

 

Branky Bělé:
2x Vítek, Glaser, Drašnar
Sestava Bělé:
M. Mencl – Drašnar, Chocholouš, Borovičková, Bock – Glaser – Vítek, M.Jurička, Stodůlka, Scheifler

 

 

STARŠÍ PŘÍPRAVKA

SK Bělá – TJ Sokol Jabkenice 7:1 (4:0)

Přeložený zápas na první listopadový den zahájila přípravka dobře a díky agilnímu Vítkovi šla do vedení 2:0.  Pak se hra vyrovnala, Bělou podržel zákroky brankář Mencl. Před pauzou Drašnar trefil tyč a pak Vítek pohybem  přinutil soupeře k vlastní brance a následně přidal sám další branku.

Po pauze hosté zahráli rukou ve vápně, nabídnout penaltu proměnil (svou první trefou za starší přípravku) Matyáš Jurička.  Na druhé straně z brankové čáry dvakrát vykopával Chocholouš. Bělá v závěru skóre ještě navýšila, soupeř korigoval po přímém kopu v poslední minutě.

Týmovější výkon domácích, střelecká pohotovost Vítka a jistě chytající Mencl položily základ k zasloužené výhře Bělé.

Bran ky Bělé:
4x Vítek, M.Jurička (pk), Glaser, vlastní

Sestava Bělé:
M.Mencl – Chocholouš, M.Jurička, Borovičková – Drašnar, Hrdina – Vítek,Glaser, Stodůlka, Pičman

 

MLADŠÍ PŘÍPRAVKA

Fáze II – 2.turnaj (pořadatel Bělá)
Bělá – Řepov 7:5 (3x Straka, Bartoníček, Borna, Voleman)
Bělá – Bakov 3:2 ( 2x Straka, Borna)
Bělá – Benátky  1:6 (Borna)

Bakov – Benátky  1:3
Řepov – Benátky 0:13
Řepov – Bakov 0:9

 

Sestava Bělé:
Velich  – Bartoníček, Šedlbauer, Rudavský, V.Jurička – Straka, Schneider, Mil.Vokněr, Borna

Mladší přípravka řešila absenci brankářů a vyřešila ji přesunutím Daniela Velicha mezi tři tyče. Ten svůj tým několikrát podržel, blýsknul se fantastickým zákrokem vleže v zápasu s Bakovem a slabší chvilku si vybral jen při utkání  s Benátkami.  V poli byl opět nejaktivnější Jakub Straka, který si připsal několik branek,  méně se mu  tentokrát dařila kombinace se spoluhráči. V obraně byl spoleh na Šimona Bartoníčka, v útoku se gólově prosadili Matěj Borna a Vojta Voleman.

Mladší přípravka tímto turnajem  ukončila podzimní část, hlavním kritériem je počet vstřelených branek a ten je po 2 odehraných turnajích (ze 4) následující:

Benátky – 51g , Bělá – 38 g, Bakov – 35 g, Řepov – 7g