Žákům se na Zimní lize nedařilo

SK Bělá  – Slovan Frýdlant 1:6 (0:2)

Do druhého zápasu Zimní ligy nastoupila Bělá se změnami v sestavě, pro zranění chyběl Kubišta a Doležal, naopak v sestavě už nechyběli  uzdravení bratři Potapovové a Václav Raš. Ten začal nezvykle na středu zálohy a trenéři zkoušeli Matěje Hendrycha na kraji zálohy.

Úvod zápasu byl ještě vyrovnaný, Frýdlant ale v 8.minutě dokázal udeřit hned z první vydařené akce  – 0:1. Bělé se kromě standardních situací nedařilo příliš ohrožovat branku soupeře a naopak po chybné malé domů soupeř udeřil podruhé.

A když zkraje druhé půle udeřil soupeř z přímého kopu potřetí, bylo o výsledku zápasu jasno. Bělá se alespoň více osmělila do ofenzivy, dobrou šanci zakončil vedle Vojtěch Mencl.  To hostující Godla (který hrál 3 roky ve Slovanu Liberec) neustále zle zatápěl bělské obraně a po úniku a nekompromisní střele pod břevnou upravil na 0:4. Bělá korigovala dorážkou Jáchyma Vltavského, soupeř ale skóre navýšil po rohu a skórovat ze stejné situace mu překazil minutu před koncem rukou na brankové čáře Romen Beitl. Následovalo vyloučení a penalta, kterou hosté bezpečně proměnili.

Nepovedený zápas ze strany Bělé, nekompaktní hra celého týmu, pomalý střed pole, málo udržených balónů v útoku a chyby přetížené obrany.  V dalším zápase turnaje se Bělá utká s domácím Doubí
( Neděle 2.3.2024 od 09.00h).

Branky:
Vltavský – 2x Gonda, Svěcený, Čumpl, Černý, Franc (pok.kop)
Žluté karty:
Cibulka – Gonda
Červené karty:
79. R. Beitl (Bělá)

Sestava Bělé:
Cibulka – Remta, V.Mencl, Vltavský, A.Potapov – Rampas, Raš, Brodský, Hendrych – N.Potapov, V.Bock – M.Mencl, Ćermáková, Borovičková, Čipkala, Beitl

 

 

TJ Sokol Doubí – SK Bělá 5:0 (1:0)

Do zápasu s favoritem a účastníkem krajského přeboru nastoupila Bělá už s uzdraveným Lukášem Kubištou a Honzou Doležalem.

Soupeř potvrzoval kvality a byl od počátku silnější na balonu, Bělá ale dobře bránila a do velkých šancí soupeře nepouštěla.  První větší varování soupeře ještě olízlo břevno , druhé povedená akce ale už skončila v síti bezmocného Adama Cibulky.  Bělá měla náznaky brejků, ve nejlepší  akci první půle zakončil slabě Eliáš Pičman.

Největší šanci si Bělá připravila po přestávce, Vojta Bock šel sám na brankáře, ten jeho pokus ale dokázal zlikvidovat. A byl to naopak soupeř, který vzápětí dvěmi slepenými brankami rozhodl o osudu utkání.  Ve zbytku zápasu soupeř již dominoval, před velmi dobré zákroky Adama Cibulky a střídajícícho Matěje Mencla se mu podařilo konečné skóre navýšit až na konečných 5:0.

Bělá hrála kompaktněji a první poločas i velmi dobře bránila, ve druhé půli ale už fotbalovějšího soupeře nestíhala.  V závěrečném zápase skupiny se Bělá utká v sobotu 9.3.2024 od 13.00h s Vescem.

Branky:
2x Novotný, Smrž, Thum, Plachý

Sestava Bělé:
Cibulka (M.Mencl) – Vltavský, V.Mencl, Raš, Remta – Doležal, Hendrych, Brodský, V.Bock – N.Potapov, Kubišta – Drašnar, Pičman, Glaser, J.Bock

TJ Slovan Vesec – SK Bělá 5:3 (2:2)

Svůj závěrečný duel základní skupiny Bělá odehrála bez indisponovaných Vojty Mencla a Lukáše Kubišty, poprvé po návratu naopak nastoupil Lukáš Hríb.  Vesec šel do vedení, když si Adam Cibulka srazil za záda centrovaný míč. Odpověď Bělé byla rychlá, Brodský otočil hru na Vojtu Bocka a ten se nemýlil – 1:1. Aktivní Lukáš Brodský byl chvíli na to faulován ve vápně, Vašek Raš ale slabě zahranou penaltou brankáře nepřekonal. Po půlhodině se na vápně uvolnil vesecký Bartásek a šanci bezpečně proměnil. Bělá opět rychle reagovala, Brodský našel Potapova a ten se z blízka nemýlil.

Po změněn stran šel sám na brankáře soupeře Nikita Potapov, sice ho překonal, ale slabou ránu z brankové čáry vesečtí ještě stačili odkopnout.  Na druhé straně zaváhala levá strany bělské obrany, která dvakrát nechala jednoduše skórovat kapitána soupeře. Korekce Vojty Bocka ještě dala Bělé naději, tu však uhasil třetí brankou v zápase Bartásek.

Zajímavý zápas se šancemi na obou stranách tak rozhodla větší produktivita Vesce, o celkovém pořadí rozhodnou výsledky závěrečného kola, kdy má Bělá už volno. Následně všechny týmy čeká miniturnaj o celkové pořadí na turnaji.

branky:
3x Bartásek, 2x Kamler – 2x V.Bock, N.Potapov

sestava Bělé:
Cibulka – Vltavský, Raš, M.Jurička, Remta – Doležal, Brodský, Hendrych, Hríb –

 

Výsledky dalších zápasů skupiny:
Rapid Liberec – Slovan Vesec 3:0
Slovan Frýdlant – Rapid Liberec 9:2
Doubí – Frýdlant 5:0

 

Průběžná tabulka skupiny B  – Zimní ligy U15

Rk. Družstvo Záp. + 0 Skóre Body
1 TJ Doubí 3 3 0 0 11:0 9
2 Slovan Frýdlant 3 2 0 1 15:8 6
3 TJ Slovan Vesec 3 1 0 2 5:7 3
4 SK VTJ RAPID Liberec 3 1 0 2 8:13 3
5 SK Bělá pod Bezdězem 4 1 0 3 8:19 3