Žáci zahájili zimní ligu vítězně

SK Bělá – SK VTJ Rapid Liberec 4:3 (2:0)

V neděli 18.února 2024 odstartovala pro žáky fotbalové Bělé Zimní liga – přípravný turnaj, který hraje 15 týmů na 3 různých hřištích s umělou trávou, hrají se 3 skupiny po  pěti týmech.
Bělá hraje svou skupinu v Liberci – Doubí a v prvním zápase ji prověřil jiný liberecký klub – Rapid.
Soupeř měl fyzicky disponovanější hráče, přesto byl úvod zápasu vyrovnaný. Bělá hrozila spíše brejků, hosté měli zase nebezpečné především standardní situace. Do vedení šla Bělá, střelu Vojty Bocka gólman jen vyrazil a Lukáš Kubišta už neměl problém trefit odkrytou branku – 1:0. O pár minut později další brejkovou situaci už vyřešil Vojta Bock úspěšně sám – 2:0. Soupeř reagoval zvýšením tlaku a spoustu práce tak měl brankář Adam Cibulka, do poločasu soupeři chytil tři jasné branky, v jednom případě mu pomohlo břevno.

I po přestávce (zápasy Zimní ligy jsou delší – 2×40 min) pokračoval tlak Rapidu a v 54.minutě nakonec zasloužené snížení. Bělá však byla velmi efektivní, Lukáš Kubišta sice nejprve dva nájezdy v gól nepřetavil, další dva pokusy už ale ano – 4:1. Rapid v závěru vyvinul velký tlak, snížil nakonec na rozdíl branky.  Díky ale mnoha dalším zahozeným šancím, výborně chytajícímu Adamu Cibulkovi a obětavosti celého týmu však Bělá nakonec cennou výhru uhájila.

V dalším zápase se žáci utkají s vrstevníky z Frýdlantu (neděle 25.2.2024 od 10.45 hod).

branky:
20, 54 a 63. Kubišta, 24. V. Bock – 50. Tomášek, 69. Guida, 70. Helc

sestava Bělé:
Cibulka – Remta, V. Mencl, Vltavský, Hrdina – Doležal, Hendrych, Brodský, Glaser – V. Bock, Kubišta – Čipkala, Rampas, Bican, Komárek, J. Bock

Výsledek dalšího zápasu této skupiny:
Vesec – Doubí 0:1