Výhra , remíza i porážka žákovských mužstev

SK Bělá – Sokol Březno/SK Židněves 3:1 (2:1)

Žáci chtěli navázat na dvoubodový zisk na Sportingu a začali aktivně, už v 7.minutě střílel vedle z dobré pozice Vojta Bock. Stejný hráč o chvíli později po pěkné kombinační akci centroval zprava a Matěj Mencl se ve skluzu nemýlil – 1:0. Bělá byla i nadále nebezpečnější, z rohu minul hlavou branku Vojta Mencl. Ve 23.minutě se do vápna dostal Matěj Hendrych, naznačením střely se zbavil stopera a sám před brankářem nezaváhal – 2:0. Povedenou půli pokazil závěr, první šanci hostů na poslední chvíli vyřešil skluzem Venca Raš, následný roh si ale Bělá už nepohlídala – 2:1.

Ještě v úvodu druhé půle hosté lehce zazlobili defenzivu domácích, pak už aktivitu opět přebrala Bělá. Její kapitán pak krásnou střelou zpoza vápna zvýšil na 3:1. A aktivní Matěj Hendrych pak mohl i zkompletovat hattrick, po faulu na něj v poskytnuté výhodě však sám před brankářem těsně minul.
Domácí to však nemrzelo, důležitou výhru podpořili svým výkonem i zapůjčení hráči z mladších žáků.

branky:
13. M.Mencl, 23 a 45. Hendrych – 34. Jedlička

sestava Bělé:

Šimek – Remta, Raš, V. Mencl, Vltavský – M.Mencl, Hendrych, Brodský, Kubišta – Bock, Doležal – Rampas, N.Potapov, Drašnar, J.Bock, Beitl, M.Jurička

 

TJ Sokol Luštěnice – SK Bělá 0:0 na pok.kopy 2:0

V zápase 7+1 se hosté (bez nemocných Glasera a Chocholouše) první půli spíše bránili, soupeř ale skórovat neodkázal. Po změně stran se hra opticky srovnala, na obou stranách ale stále převládaly obrany nad útokem. Zápas tak došel k bezgólovému konci a protože hosté nedokázali skórovat ani z penalt, brali bod navíc domácí.

Neproměněné penalty hostů: Jurička, Beitl
Sestavě Bělé:
M.Mencl – Drašnar, M.Jurička, Beitl – Hrdina, Straka – Pičman, Komárek – Borovičková, Novák, J.Bock, Scheifler

 

FC Horky/TJ Sokol Chotětov – SK Bělá 3:2 (0:2)

 Žáky čekal ve 2.kole okresního poháru soupeř, s nímž na podzim vzájemný duel smolně prohrála na penalty. Úvod pohárového mače začal pro hosty skvěle: Vojta Mencl poslal míč do vápna, brankář ho nedokázal udržet v rukavicích a všudepřítomný Matěj Hendrych ho poslal do sítě – 0:1. Ten samý hráč pak mohl zvýšit, po rohu ale míč nezasáhl čistě hlavou a střelu z úhlu brankář vyrazil na roh. Druhou branku přidala Bělá po brejku přes půl hřiště, když sprinterský souboj úspěšně zvládl Lukáš Kubišta – 0:2. Domácí kromě dvou nebezpečných rohů branku Adama Cibulky neohrozili.

Druhou půli se bohužel hrála překopávaná, která vyčerpala energii středu pole hostů, což bylo v závěru rozhodující.  Domácí totiž především díky kapitánovi Koškovi začali získávat většinu míčů a bělská defenziva byla čím dál víc pod tlakem. Ten ještě zesílil po první brance domácích. Při druhé trefě Bělá pozdě dostoupila střílejícího hráče a brankář Cibulka na střelu pod břevno nedosáhl – 2:2. V posledních  minutách hosté odpadli úplně, domácí ještě nevyužili velkou šanci po rohovém kopu, v poslední minutě ale kapitán Košek využil rozestoupeného středu obrany Bělé a dokonal obrat – 3:2.
Krutá prohra, ani ve druhém vzájemném zápase soupeř nebyl lepší, v zápase maximálně využil svých povedených 15 minut.

branky:
3. Hendrych, 20. Kubišta – 59 a 69. Košek, 64. Kosci

Sestava Bělé:
Cibulka – Remta, V. Mencl, Raš, Vltavský – V.Bock, Hendrych, Brodský, Šimek – Kubišta, Doležal – N.Potapov, Rampas, Balog