Tenisový kanár a hattrick Honzy Tomana

SK Bělá – SKP Mladá Boleslav 6:0 (2:0)

Personální krize přinutila trenéra Vrabce vypomoci si Jindrou Hanibalem na postu stopera, na lavičce se objevil navrátivší se Jirka Ďurfina, do hry se dostal i hrající asistent Jarda Kühnel. Jinak chybělo 10 hráčů, z toho minimálně čtyři jsou mimo pro celou podzimní část (Vrabec ml, Riess, Jirdásek, Verner).

Úvod se nesl ve znamení nepřesností na obou stranách, Bělá měla možnost několika nadějných akcí po levé straně, centrům Lukáše Šoóše ale chyběla přesnost. Hosté zahrozili nepovedeným centrem, který ale díky ostrému sluníčku vytěsnil Venca Krejčík s pomocí tyče. A gól soupeře o chvíli později pro ofsajd neplatil. Neurovnanou pasáž ukončila 25.minuta, v ní se míč po rohu odrazil za vápno a Jirka Volf pumelicí z 25m propálil vše  – 1:0. Od té chvíle se hra domácích zlepšila a výsledkem tlaku byl povedený centr Jirky Volfa na hlavu Filipa Rosenkranze – 2:0.

Naději hostů na zdramatizování vzal velmi brzy po přestávce Honza Toman, který se nejprve trefil krásně z přímého kopu – 3:0 a následně zakončil střelou na zadní tyč – 4:0. Pak mělo SKP svou největší šanci, z nadějné akce ale branku přestřelilo. Závěr tak patřil opět Bělé, Jirka Volf nachytal lobem brankáře soupeře – 5:0. A nakonec střídající Lukáš Rokos velmi dobře udržel balón, který následně dvojice Volf – Toman dokázala povedenou kombinací dostat do sítě – 6:0.

Po rozpačitém úvodu Bělá hru jasně ovládla a po zásluze vysoko zvítězila. Potěšil hattrick Honzy Tomana, velmi agilní byl v zápase Jirka Volf (2+3) a pro defenzivu Bělé je fajn i udržené čisté konto. V dalším zápase se Bělá představí na hřišti Krnska (sobota 16.9.23 od 10.30h).

branky:
50,55 a 87. J.Toman, 25 a 72. Volf, 38. Rosenkranz
sestava Bělé:
Krejčík – Vild, Dlask, Hanibal (84. Kuhnel), Mat. Hodboď – Šóóš (79. Ďurfina), J.Toman, Pavlíček, Rosenkranz – Umáčený, Volf (73. Rokos)
žluté karty:
Mat.Hodboď – Lochman, Fábry

Ostatní výsledky tohoto kola:
Březno – Chotětov B 2:2
Akuma MB – Sporting MB A 2:1
Bezno – Krnsko 2:0
Kosořice – K.Hlavno 4:0
Zdětín A – Čejetice 2:0
Kr. Vrutice – Jivina 2:2