Dvougólový Vojta Bock a prohra mladších žáků v Boleslavi

Žáci remizovali, bod navíc v penaltách nevystřelili

SK Klášter/SK Bakov – SK Bělá 2:2 (2:1) na pk 4:3

Druhý zápas žáků začal se změnami v sestavě, na beku se poprvé objevil uzdravený Jáchym Vltavský, ve středu pole hrál Lukáš Brodský a na hrot se posunul Vojta Bock.

Úvod se Bělé hrubě nevydařil, těžkou přihrávkou hosté poslali do šance soupeře a ten se přes křižujícího obránce prosadil – 1:0. Bělá nerezignovala a brzy vyrovnala, Matěj Hendrych poslal kolmici mezi obránce a Vojta Bock se střelou na bližší tyč nemýlil – 1:1. Po vyrovnané pasáži odcentrovali domácí v 19.minutě z levé strany a míč trestuhodně prošel přes celé vápno až na volného hráče – 2:1. Bělá se tlačila za vyrovnáníním, střelám Filipa Rampase a Vojty Bocka ale chyběla razance, hlavička Adama Cibulky skončila těsně vedle.

Střelec první branky Bělé mohl vyrovnat brzy po pauze , sám proti brankáři ale orazítkoval tyč. Lépe se mu vedlo v 54.minutě, kdy napadal rozehrávku soupeře a ten ho nastřelil pro Bělou ideálně – odražený míč skončil za zády překvapeného brankáře – 2:2. Klášter měl jen jednoho hráče na střídání a síly mu začaly ubývat, Bělá se bohužel ze hry ale ke střelám příliš nedostávala a tak hrozila hlavně z rohových kopů. Po jednom z nich dostal míč do sítě Lukáš Kubišta, rozhodčí ale pro ruku útočícího mužstva branku neuznal.

A tak zápas skončil remízou, o bodu navíc rozhodovaly pokutové kopy. Prvnách šest střelců se nemýlilo, ve 4.sérii ale brankář chytil penaltu Vaška Raše a soupeř naopak proměnil.

Velká škoda, že se převahu ze závěru  nepovedlo přetavit ve vítězný gól, na penalty vůbec dojít nemuselo.

Branky:
1 a 19. Najman – 9 a 54. V.Bock

Penalty za Bělou proměnily:
Hendrych, Glaser, Hrdina

Sestava Bělé:
Šimek – A.Potapov, V.Mencl, Raš, Vltavský – Hrdina, Hendrych, Brodský, Glaser – Kubišta, V.Bock – Rampas, Doležal, A.Cibulka, Pičman, A.Potapov

 

Mladší žáci nestačili na soupeřky z Mladé Boleslavi

FK MB/FC Sporting MB dívky – SK Bělá 3:2 (1:1)

Trochu nečekanou – ale zaslouženou porážky museli strávit mladší žáci. Ti se museli obejít bez trojice Hrdina, Glaser, Pičman (pomáhali žákům), přesto si dle předpokladů měli s dívčím týmem poradit.
V průběhu zápasu byl ale lepší domácí tým, a to nejen díky fyzické převaze.  Domácí byli mnohem lepší v kombinaci, zvládali souboje a velmi dobře i zakončovali. Hosté s vypětím sil několik pokusů zblokovali, ve 23.minutě ale inkasovali. Před poločasem vyrovnal Maty Jurička, když potrestal z penalty faul na Kubu Bocka.
Ve 2.půli poslal Bělou do vedení z přímého kopu Matěj Chocholouš, soupeř ale okamžitě vyrovnal. Hosté nedokázali souvislejší čas udržet míč na svých kopačkách, trvalá převaha děvčat tak vyústila v zasloužený vítězný gól chvíli před koncem.  Mladší žáci musí rychle zmobilizovat síly, již ve čtvretk je čeká doma první kolo poháru s Klášterem.

Branky:
23. Horáková, 43 a 56. Špínová – 29. M.Jurička (pk), 40. Chocholouš

Sestava Bělé:
M.Mencl – Chocholouš, Bican, M.Jurička – Drašnar, Novák – J.Bock, Scheifler – Borovičková, Čermáková, Beitl, Pekárek, Komárek