Přestupové novinky a nákup materiálu

Se začátkem soutěží intenzivně probíhají změny působišť hráčů a to se týká i Bělé. Ta v létě přivedla z Akumy Romana Koubka a Filipa Rozenkranze, nyní ještě shání brankáře při absenci Honzy a Jardy Vernera.
Zároveň proběhly některé odchody. Po jarním hostování se natrvalo do Mnichova Hradiště stěhuje Standa Pitloun. Agilní záložník zde hraje krajský přebor, úvod ale jeho týmu nevyšel, po úvodní remíze Hradiště podlehlo doma Velimi vysoko 1:5.
Dalším trvalým odchodem je přestup Václava Čermáka, ten už se pohybuje na Českolipsku a zde si také vybral nové působiště – TJ Dynamo Stružnice. Tým hrající okresní přebor má ovšem vstup do soutěže nepovedený, po dvou zápasech je bez bodu s vysoce pasivním skóre 1:11.
S SKP MB byl domluven odchod Dominika Petrův, jenže podle posledních informací hráč přestal chodit na treninky a s týmem nekomunikuje – SKP MB tak pochopitelně s přestupem ještě váhá.

Dorostenecký tým letos Bělá nemá, hlavně proto, že se nenašel partnerský tým pro vznik společného mužstva. Dorostenci ale zahálet nebudou, až na jednoho už všichni mají na rok nové působiště, nejvíce jich je v Čejeticích:
TJF Čechie Čejetice: Oleh a Marian Truniakové, Lukáš Halaj, Josef Kakos, Jiří Smékal a Aleš Meisel
SK Bakov nad Jizerou: Karel Čacký, Matěj Prokůpek, Vojtěch Cibulka
SK Kosmonosy: Tomáš Kubišta
nerozhodnuto: Jakub Dědek

K žákům nově přibyli bratři Aleksei a Nikita Potapovové, prvně jmenovaný jakožto hráč do pole, druhý to zkouší na pozici brankáře. Na zkoušce v FK MB je brankář Jáchym Šimek a v nejbližších dnech se rozhodne, zda zde působit i během podzimní části.
Mladší žáky pak doplnil Josef Novák z Čisté, která v této kategorii letos tým mít nebude a tak se zbytek hráčů rozprchl po klubech na Boleslavsku.

Velmi rušno bylo v létě kolem Milana Vokněra, subtilní útočník mladší přípravky byl v létě na zkoušce v v FKMB. Pro nabitý program a vysoké časové vytížení ale nakonec na podzim bude pokračovat ve Bělé, prioritně už ale za tým starší přípravky.
V FKMB tak z přechozích let z Bělé i nadále působí Vilém Holeček a Adam Vítek.

Tradičně před sezonou provedli trenéři se správcem kontrolu vybavení, pro všechny kategorie (kromě žáků) se dokupovali treninkové míče, k tomu navíc pro muže nové soutěžní balony. Dále se pak kupovaly vaky na míče a dvě sítě do menších branek jako náhrada za potrhané.