Muži v premiéře přišli o výhru i gólmana

SK Meteor Kostelní Hlavno – SK Bělá pod Bezdězem 2:2 (1:1)

Muži zahájili sezonu na horké půdě Kostelního Hlavna, v sestavě se z letních posil objevil Filip Rozenkranz, na stoperu nechyběl Jirka Pavlíček a v brance po všech nezdarech o sehnání brankáře musel nastoupit spolehlivý Jardík Verner.

Bělá byla od počátku jistější na balonu, v 11.minutě však hned dvakrát zaváhala a soupeř z první akce trestal  – 1:0. Hosté nezpanikařili, i nadále byli aktivní v kombinaci a zatápěli domácí obraně i brankáři. Po několika nezdarech se ujala akce z 39.minuty, kterou úspěšně zakončil Tomáš Hodovanec – 1:1.

Ihned po přestávce se navíc prosadil Martin Toman a hosté byli na koni – 1:2.  Hlavno se pokoušelo o vyrovnání, ale soupeř dobře bránil, střed pole skvěle pokrývala dvojice J.Toman – Jirdásek a Bělá měla několik možností vedení pojistit. Bohužel, veškerá přečíslení 4 na 3, 3na2 zůstaly nedořešeny, neujaly se i dva nájezdy střelce druhé branky Martina Tomana a tak hosty stihnul krutý trest. V 89.minutě musel Jarda Verner řešit vysoký nákop na rohu vápna, při souboji s hráčem domácích ztratil stabilitu a míč mu navíc nešťastně dopadnul na prsty. Následně ho domácí dokopli do opuštěné branky a navíc golman Bělé musel střídat. Ve výsledku vymknuté prsty ozdobila sádra a už tak kritická situace s brankáři Bělé dostala na další 3 týdny družinu trenéra Vrabce do ještě prekérnější situace.  Do branky zaskočil na poslední minuty David Vild a soupeř ho už neohrozil.

Zisk bodu je po průběhu jednoznačnou ztrátou , Bělá měla vedení ve druhé půli pojistit, šancí a přečíslení na to měla dost. Ve výsledku bere ale jen bod a navíc přišla o brankáře. V dalším kole ji doma čeká Jivina (sobota 26.8.2023 od 17.00h), která se namlsala vysokou výhrou 7:1 nad Beznem.

branky:
11.Polívka, 89.Sůra – 39.Hodovanec, 49. M.Toman

sestava Bělé:
J.Verner (89. Kuhnel) – Vild, Řehořek, Pavlíček, Pokorný – Mat. Hodboď (86.Rokos), Jirdásek, J.Toman, Rozenkranz – M.Toman, Hodovanec (75.Umáčený)

žluté karty:
Polívka – Řehořek

Ostatní výsledky 1.kola:

Krnsko – Sporting MB A 3:0
Kr.Vrutice – Zdětín A 4:0
Kosořice – Březno 3:1
Jivina – Bezno 7:1
Chotětov B – Akuma MB 0:0
SKP MB – Čejetice 1:4