Muži na Kosořice opět nevyzráli

SK Bělá – TJ Sokol Kosořice 1:2 (0:1)

V posledním podzimním domácím zápase přivítali muž neoblíbené Kosořice, které naposledy dokázali porazit v srpnu 2019. Soupeř po skvělém vstupu do sezóny zažívá útlum, plný bodový zisk připsal naposledy koncem září. A tak zápas neměl vyloženého favorita.

Bělá zahájila bleskově, narážečku a průnik Filipa Riese po půlminutě hry hosté řešili jen faulem, jenže Adam Jirdásek z penalty jen napálil břevno. Penaltě se v 10.minutě chtěl na druhé straně vyhnout i Honza Verner, kosořického Malíka sice netrefil, ale minul i balón, a pro útočníka soupeře už nebyl problém prostřelit obránce na brankové čáře – 0:1. V další šanci hosté po rohu mířili vedle a dále se spíše soustředili na defenzivu. Hra Bělé v první půli byla pomalá, hlavně levá strana kupila řadu nepřesností, neviditelný byl střed pole i útok. Jedinými světlými okamžiky byla hlavička Filipa Riesse po přímém kopu (těsně vedle) a slibný průnik Míry Hodbodě zakončený nepřesným centrem.
Poločasový průvan v kabině a změny v sestavě (střídání Hody za Švejka, Karas na stopera, Jirka Pavlíček do středu pole a Filip Riess na levou stran) přinesly oživení. Nejdřív ale Bělá musela přežít tutovku soupeře, který sám v úniku branku těsně minul. Po hodině hry přenesl balón parádně doleva Míra Hodboď, Filip Riess se zasekávačkou zbavil soupeře a střídající Tomáš Hodovanec rozvlnil síť – 1:1. Následně sudí vyhodil ze svého oblíbené místa Pavla Slobodziana a přímý kop hostů olíznul břevno. V 80.minutě domácí zbytečně přišli na své pravé straně o balón, ten rychle putoval za obranu a v souboji 1 na 1 se šutér Malík prosadil  podruhé – 1:2. V hektickém závěru zblokovala zeď nadějnou střelu Adama Jirdáska, v ideální pozici pak přestřelil Jirka Pavlíček a v největší šanci pak neprošla přes shluk těl dorážka Martina Tomana po závaru v malém vápně. Hosté přežili i krátké oslabení po vyloučení střídajícího Řeháka.

Bělá prospala první půli a hlavně díky slabší ofenzivní části (3 střely na branku za celý zápas včetně té z penalty) nedokázala zápas zvrátit na svou stranu. Hosté tak přerušili nepříjemnou sérii bez výhry, Bělá bude mít šanci na nápravu v posledním podzimním zápase v Kropáčově Vrutice (sobota 12.11.2022 od 14.00hodin).

branky: 
60. Hodovanec – 10 a 80. Malík

sestava Bělé:
Jan Verner – Pokorný (83. Umáčený), Vild, Pavlíček, Mir. Hodboď – Šoóš (57.Mat. Hodboď), Jirdásek, Volf, Riess – Smékal (46.Hodovane), M.Toman

žluté karty:
Hodovanec, Mir. Hodboď, Riess, Jirdásek – Archman

červená karta:
92.Řehák (Kosořice)