Paráda! Bělá slaví další tři body, Verner další nulu

V desátém kole Okresního přeboru mužů přívítala Bělá na svém trávníku mužstvo Zdětína. Oba týmy měly shodný počet bodů – 13. Bělá v minulém kole udržela první nulu a vyhrála na Akumě 2:0, Zdětín naopak padl s Řepovem 2:3. Domácím chyběl pouze vykartovaný Šimek, jinak bylo do hry připraveno pět náhradníků.

Bělá začla aktivně, držela míč a kombinovala, ale chyběla jí přesnost ve finální fázi. Otevřít skóre tak mohli hosté, kteří rozehráli roh na přední tyč, kde Tyšerovi nepříjemně skočil míč na holeň a trefil břevno Vernerovy branky. Domácí udeřili v 28. minutě, aktivní Tyšer se prosmýkl kolem levé lajny, nacentroval do vápna a Rokos hlavou překonal Manžela, tedy zdětínského brankáře. Hosté poté zvýšili obrátky a vytvořili si dvě šance. První vychytal Verner, kdy zblízka střílel hostující útočník mezi nohy domácímu brankáři, ten ale na poslední chvíli zasáhl. Druhá šance se naskytla těsně před poločasem. Hostující zálozník Feri napřáhl a z úctyhodné dálky trefil dělovkou jen břevno. Do kabin šli spokojenější domácí, kteří hájili hubený náskok 1:0.

Ve druhém poločase mohli domácí navýšit skóre. Rokos navedl míč do vápna, obránce byl o třídu pomalejší a skluzem fauloval rychlonohého záložníka Bělé. K exekuci se postavil Jan Smékal, ale jeho záměr vystihl brankář Manžel a penaltu lapil. Hosté byli povzbuzeni, byli aktivnější než domáci a tlačili se dopředu, nicméně vyložené šance si vytvořit nedokázali. Bělá zareagovala střídáním Ďurčoviče za Handla a to vyšlo náramně. Domácí forward byl na hřišti snad minutu a už se mohl radovat. Šoóš protančil s míčem do vápna a krásně předložil střídajícímu Handlovi, který zvýšil na 2:0. Akce jako přes kopírák se udála o deset minut později. Tentokrát střídající Hodovanec opět předložil Handlovi před prázdnou branku a Bělá šla do vedení 3:0. Parádní střídání. Hosté poté z frustrace přidali několik nevybíravých zákroků a místo bodů si domů odvezli několik žlutých karet.

Bělá potřetí za sebou zvítězila a brankář Verner slaví druhou nulu v řadě.

SK Bělá pod Bezdězem – FK Zdětín  3:0 (1:0)

Sestava: Verner – Hodboď, Hanibal, Dlask, Tyšer – Rokos (Umáčený), Jiří Pavlíček, Pitloun (Vild), Šoóš (Hodovanec) – Ďurčovič (Handl), Smékal (Pavlíček)
Branky: Rokos, Handl 2x
ŽK: Dlask, Hodboď, Handl