Garda Bělé přehrála Mimoň i Lysou n.L

SK Bělá – TJ Mimoň 5:2 (4:0)

Po nesehraném zápase s Bakovem rozhrála svou podzimní tour přátelských zápasů bělská garda hráčů nad 35-let. pro zápas s Mimoní se hlásila GSm Martinu Tomanovi početná sestava, fotbalu navíc přálo fajn počasí.
Soupeř z Mimoně sice začal zápas  aktivně a měl první náznaky šancí, po 15.minutách ale prošel jeho obranou Martin Tůma a poslal domácí do vedení. Na 2:0 zvyšoval přelobováním brankáře Kuba Slobodzian, dašlí branku přidal tradičně aktivní Marcel Král.
Domácí hráli v pohodě a před poločasem přidal krásnou brankou technickým obstřelkem do šibenice sváteční střelec Tomáš Dlask.

Ve 2.půli se hrá více roztrhala, soupeř střelou zpoza vápna snížil. Na druhé straně se zastřeloval 2x Michal Glaser, pátou branku přidal v závěru Miloš Jirdásek, soupeř pak skore již jen kosmeticky upravil.

V dalším zápase se garda představí v pátek 4.10.24 v Lysé nad Labem.

branky bělé:
Tůma, Slobodzian, Král, Dlask, Jirdásek

sestava Bělé:
Krejčík (Tomáš) – Dlask, Umáčený, Vele, Ďurfina – Ćapek, Tůma, Vrabec,  Jurička – Slobodzian, Král – Toman, Jirdásek, Verner. Jar., Kulczycki, Glaser

SK Lysá n.L – SK Bělá 1:4 (1:3)

Garda bez svého GSM Martina Tomana začala v Lysé svižně a mohla skórovat už během první desetiminutovky, v koncovce se ale zastřelovala. Ujalo se až elegantní prohození Karla Vrabce za obranu, samostatný únik proměnil Martin Tůma. Za chvíli na něj navázal ranou na přední tyč Jirka Ďurfina, a i když soupeř snížil, s odpovědí ještě do přestávky přišel Michal Glaser – 1:3.

Ve druhé půli už si hosté nedokázali tolik vyhovět v přechodu do útoku, soupeřovi nadějné pokusy zlikvidovala obrana nebo pozorný Jarda Verner. Gólovou tečku za zápasem udělal Karel Vrabec, když krásnou technickou ranou rozvlnil síť.

branky Bělé:
Tůma, Ďurfina, Glaser, Vrabec

sestava Bělé:
Jardík – Jurda, Bary, Pavel Um., Dlaskič – Ďurfajs, Libor, Vrabčák, Tumis – Michal G., Martin H. – Slobik, Kulča