Výhry mládežnických týmů na úvod sezony

ŽÁCI U15

SK Bělá pod Bezdězem – SLAVOJ Kropáčova Vrutice 1:0 (1:0)

Soutěžní premiéra žáků skončila těsnou výrhou, o kterou se postaral těsně před poločasem Matěj Chocholouš. Bělá předtím neproměnila penaltu, kterou brankář soupeře Vláďovi Bicanovi dokázal chytit.
Jinak byl zápas vyrovnaný, ve druhé půle se soupeř tlačil za vyrovnaním, pozorná obrana v čele s brankářem Jáchymem Šimkem však všechny nebezpečné závary dokázala vyřešit.

branka:
35. Chocholouš

sestava Bělé:
J.Šimek – J.Bock, M.Jurička, Bican, Vltavský – Čermáková, Hrdina, Rampas, Chocholouš – Straka, Komárek – Žitný, Beitl, Novák, Š.Bartoníček

 

SK Bělá pod Bezdězem – SK Akuma Mladá Boleslav 3:2 (2:1)

Druhý domácí zápas v krátkém sledu načla akce Dominika Glasera, kterou do upuštěné branky zakončil Matěj Chocholouš – 1:0. Soupeř pak ale provedl pěkný výpad po pravé straně a po centru snížil. Pak se zaskvěl zastupující brankář Roman beitl ,když zlikvidoval dvě gólové střely. Na druhé straně posunul aktivní Kuba Straka míč Matěji Chocholoušovi, po jehož sražení ve vápně kopala Bělá penaltu. Tu Dominik Glaser bezpečně proměnil – 2:1.
Když zkraje druhé půle přidal druhou branku Matěj Chocholouš, měli domácí k dispozici již dvoubrankový náskok. Soupeř ale vrhl veškerou sílu do útoku a obrana Bělé byla pod stálým tlakem. Z něu nakonec pramenila pěkná branka z přímého kopu 10 minut před koncem. Tlak Akumy pokračoval, obětavá hra celého týmu podpořená výborně chytajícícm Beitlem už ale další branku soupeři nedopřála. Žáci tak i podruhé těsně zvítězili, a to i při absenci bratří Menclů, Jáchyma Šimka a Lukáše Hrdiny.
I třetí zápas hrají žáci doma, ve středu 4.9.2024 přivítají Horky/Chotětov (od 17.00h).

branky:
10 a 41. Chocholouš, 29. Glaser (pk) – 13. Berný, 60. Šťastný

sestava Bělé:
Beitl – J.Bock, M.Jurička, Bican, Vltavský – Čermáková, Straka, Rampas, Chocholouš – Glaser, Novák – Kolomazník, Čipkala, Komárek, Pičman, Kofránek

 

STARŠÍ PŘÍPRAVKA U11

DBSK – SK Bělá 3:10 (0:3)
Zápas starší přípravky byl do 15.min vyrovnaný, pak se ale trefil po pěkné akci Schönauer, na kterého navázali gólově Vokněr a Čadil. Soupeř dokázal z kraje druhé půle snížit, Bělá ale především díky střelecky disponovanému Milanovi Vokněrovi skóre navyýšila a pojistila si výhru.
V dalším zápase se představí v pátek 6.9.2024 doma proti Sportingu MB A (16.00h)

branky Bělé:
5x Mil. Vokněr, 2x Čadil, 2x Vaňous, Schönauer

sestava Bělé:
Čangel – V.Jurička, A. Hrdlička, Křižák, J.Hrdlička, Čadil, Mil a Mich. Vokněrovi, Vaňous, Fischer, Schönauer

 

Den přes první zápasem přípravky se její vybraní členové účastnili turnaje v dresu okresního fotbalového svazu. Milan a Michal Vokněrovi, Michal Fischer a Vojta Jurička (viz foto) svými výkony přispěly ke konečnému 13.místu výběru OFS MB.