Muži otočili zápas v Beznu

SK Bezno – Sovínky A – SK Bělá 3:5 (3:1)

Povedený vstup mužů do soutěže chtěl tým trenéra Vrabce potvrdit na půdě Bezna, které naopak na svoje první soutěžní body čekalo.

Zápas začal pro hosty skvěle, v 9.minutě potvrdil střeleckou formu Lukáš Havel, který se po letním přestupu do Bělé trefil i ve třetím mistrovském zápase. Odpověď domácích ale byla rychlá, Jarda Verner nestačil na pokus Svobody – 1:1. Bělský brankář pak ale soupeře dvakrát vychytal, krátký byl až na rychlou akci soupeře ve 27.minutě. A když po minutě trefil šibenici domácí Šámal, vypadlo to s hosty všelijak. Před poločasem Bělá snížila, ale rozhodčí branku neuznali po diskutabilním ofsajdu.

Zato ve druhé půli spustili hosté velkou stíhací jízdu a znovu to byl Lukáš Havel, který v 55.minutě snížil na 2:3.  Bělá zatlačila soupeře, ten se k ofenzivním výpadům ve 2.půli téměř nedostával. Hlavním tahounem Bělé za vyrovnáním byl Václav Kouloušek, který vymýšlel šance pro spoluhráče a i sám zakončoval. V 78.minutě přešel přes tři soupeře a úspěšně zakončil – 3:3. A hned o tři minuty později rozehrál akci na jejímž konci stál Martin Toman – 4:3. Závěr byl dramatický, Bezno vrhlo vše do útoku , prodloužený aut a zakončení na zadní tyči famozně zlikvidoval Jarda Verner. Z následné akce do rozhozené obrany pak přidal gólovou pojistku Martin Toman – 5:3.

Tentokráte vše nešlo tak hladce a Bělá musela hodně zapnout, aby dokázala nepříznivé skóre otočit. Nakonec se jí to ale povedlo a po třech kolech vévodí tabulce okresního přeboru s plným počtem bodů. V příštím kole (sobota 7.9.2024 od 17.00) přivítá doma Akumu MB, která v tomto kole rozstřílela Horky 10:1! Daří se i Čisté, která ještě neprohrála a v tabulce je hned za Bělou.

branky:
12. Svoboda, 27. Píša, 28. Šámal – 9 a 55. Havel, 81 a 89. M.Toman, 78. Koloušek

sestava Bělé:
Jar. Verner – Šoóš, Koubek, Vinčálek, Mir. Hodboď – Rozenkranz, J.Toman, Koloušek, Havel – M.Toman, Plintovič

žluté karty:
Novotný, Majer, Šisler – Mir. Hodboď, M.Toman, Vinčálek, Šoóš

Další výsledky kola:
Židněves – Chotětov B 2:4
Akuma MB A – Horky n.J 10:1
Zdětín A – Kr. Vrutice A 1:1
Sporting MB A – Bakov A 2:1
Čistá – K.Hlavno 4:0
Čejetice – Krnsko 0:0