Oslabená Bělá ztratila nadějný náskok

TJ Sokol Chotětov B – SK Bělá 2:2 (0:2)

Početné ztráty čítala sestava mužů před zápasem s rezervou Chotětova, k dlouhodobě zraněným Vrabcovi s Riesem se přidali Martin Toman a Adam Jirdásek, nedoléčená je stále nová posila Roman Koubek, k zápasu nebyl k dispozici ani Filip Rosenkranz. Na lavičce seděl tak jen Lukáš Rokos a bolavými zády zužovaný Tomáš Dlask.

Bělá přesto začala výborně, závar ve vápně dokázal využít David Vild a navázal tak na střelecký úspěch z minulého zápasu s Jivinou – 0:1. Optickou převahu pak měli domácí, do vážnější šance se ale nedostali. Naopak po půl hodině hry posadil Honza Toman míč z rohového kopu na hlavu Adama Řehořka a ten se nemýlil – 0:2.

Komplikace v nadějně rozehraném zápase nastala v 50.minutě, kdy se míč svezl ve vápně po ruce Domči Pokorného a nabídnutou penaltu Chotětov využil – 1:2. Domácí pak povzbuzováni fanoušky zle zatápěli hostující obraně, ta obětavě zblokovala několik pokusů, důležité zákroky si v brance připsal i Venca Krejčík. Stálý tlak soupeře Bělá nemohla otupit potřebným střídáním a Chotětov toho v 84.minutě využil: střelu Scheuflera dokázal Venca Krejčík vyrazit na břevno, od něj se ale míč smolně odrazil zpět do golmana Bělé a za brankovou čáru. V závěru se za výhrou hnali mohutně povzbuzovaní domácí, Bělá ale tlaku odolala.

Škoda rychle inkasovaného gólu po změně stran, samotnou kapitolou je pak množství zraněných hráčů, kádr ještě bude doplněn do konce přestupního termínu (22.9.2023). V dalším kole Bělá doma hostí SKP MB ( sobota 9.9.23 od 17hod).

branky:
2. Vild, 32.Řehořek – 50 a 84. Scheufler (první z PK)
sestava Bělé:
Krejčík – Pokorný, Pavlíček, Řehořek Vild – Mat.Hodboď (88. Dlask), J.Toman, Volf, Šoóš – Umáčený, Hodovanec (70.Rokos)
žluté karty:
Friedrich, Potůček, Nežerka, Vtelenský – Volf, Hodovanec, Pokorný, Rokos, Řehořek

Ostatní výsledky tohoto kola:
Krnsko – Akuma MB 10:2
Kosořice – Zdětín A 4:1
K.Hlavno – Kr.Vrutice 1:4
Sporting MB A – Čejetice 4:1
Jivina – Březno 6:0
SKP MB – Bezno A 3:3