Muži prolomili domácí prokletí

SK Bělá pod Bezdězem – SK Jivina 4:1 (2:0)

S Vencou Krejčíkem v brance nastoupili muži k prvnímu domácímu mistrovskému zápasu, odčinit chtěli smolnou ztrátu bodů z Kostelního Hlavna a především konečně doma naplno bodovat – v jarních zápasech se to družině trenéra Vrabce nepoštěstilo.

Před výkopem předal Martin Toman st. ceny pro výherce jarní tipovací soutěže a pak už se šlo na věc. Jivina v prvním kole zdemolovala Bezno 7:1, ve Bělé se ale spíše bránila. Stálý tlak domácích korunoval Martin Toman mladší, když po půlhodině hlavou po rohovém kopu otevřel skóre – stylově tak oslavil čerstvé narození dcerky. Ojedinělou střelu hostů jistě chytil Venca Krejčík, pak Bělá dala tyč a před půlí se po rohu ve vápně nejrychleji zorientoval Tomáš Hodovanec a navýšil skóre – 2:0.

Zdánlivou pohodu utnula hned po půli standardní situace soupeře, přímý kop za obranu Bělá nezachytila a Jivina rychle snížila. Do dalších šancí ale domácí hosty nepustili a naopak po hodině hry dokázal přetažený centr na zadní tyči proměnit David Vild – 3:1. O chvíli později si hosté ještě po centru vstřelili vlastní branku a závěrečné pokusy o snížení si už Bělá pohlídala.

Domácí čekání na výhru muži tak ukončili a snad tím odstartují naopak sérii opačnou. V dalším zápase se ale představí na půdě soupeře, v neděli od 17.00h hrají na půdě Chotětova B.

branky:
29.M.Toman, 45.Hodovanec, 62. Vild, 77.Krejza (vlastní) – 48.Šturma
sestava Bělé:
Krejčík – Pokorný, Pavlíček, Dlask (68. Mat. Hodboď), Vild – Rosenkranz (87.Kuhnel), Šóoš, J.Toman, Volf – Hodovanec (83. Rokos), M.Toman (79. Umáčený)
žluté karty:
Pavlíček, J. Toman, Pokorný – Krejza, Schoft, Zavrtal, Nedoma

Ostatní výsledky 2.kola:
Březno – K.Hlavno 2:5
Aluma MB – SKP MB 2:0
Bezno – Chotětov B 1:1
Kr.Vrutice – Kosořice 1:7
Zdětín A – Sporting MB A 3:0