Hodnocení sezóny

Milí příznivci bělského fotbalu,

Posledními zápasy mužů a žáků byla ukončena fotbalová sezona, všechny bělské týmy mají za sebou i fotbalové „dokopné“.  Nebyla to sezona orámována nějakým historickým úspěchem, přesto všichni , kdo v bělské kopané působíme (tj. trenéři, hráči i funkcionáři) jsme do ní investovali maximum energie. Děkujeme za podporu všem našim fanouškům, kamarádům i rodičům našich svěřenců, po prázdninovém vydechnutí se budeme opět těšit do nové sezony.

Muži:
Po loňském boji o postup a slušném podzimu (4.místo) mužům jarní část nevyšla. Především na domácím hřišti byla příliš znát ztráta formy ofenzivních hráčů, navíc se přidala zranění. A vlivem úbytku dorostenců nebylo jak tým oživit. Výsledkem tak byly jen dvě jarní výhry a propad na 9.místo. Přesto díky mužům i trenérům za odehranou sezonu. Vhodné letní doplnění týmu s novou motivací by mohly vést k lepší sezoně příští rok.

Dorost:
Sdružený tým s Čejeticemi přestal na jaře střílet branky a tak mu ostatní týmy v tabulce utekly. Paradoxně nejlepší zápasy sehráli dorostenci se suverénně nejlepší Akumou, kterou dokázali i porazit. Na lavičce po sezoně skončil trenér Martin Hilšer (děkujeme) a protože dorostenců je stále málo a partnerský tým se již nenašel, příští rok bude v Bělé bez dorosteneckého týmu. Hráči odejdou na hostování do Bakova a Čejetic.

Žáci
Družina trenéra Miloše Prokůpka srdnatě konkurovala většinou fyzicky disponovanějším týmům, přesto se s nimi fotbalově dokázala slušně popasovat a herní projev celého týmu se v průběhu sezony výrazně posunul. Nebýt závěrečné vysoké porážky v Luštěnicích, mohli žáci mít i aktivní skóre. Na progresu týmu má velkou zásluhu právě Miloš Prokůpek, který ale na vlastní žádost po 15 letech v pozici trenéra končí. Děkujeme!

Starší přípravka
Historicky poprvé měla Bělá dva týmy, do hry se tak dostalo přes 20 hráčů – to lze brát jako velké pozitivum. Navíc, A-tým dokázal skončit na 3.místě ve své těžší skupině a stejné pořadí dokázal obsadit i v celoročním poháru. Silný ročník 2012 se stane základem pro nově přihlášenou kategorii 7+1, na podzim bude mít starší přípravka již jen jeden tým.

Mladší přípravka
Opět jsme zaznamenali rostoucí zájem o fotbal ze strany nejmladších zástupců, těší nás to.
16 turnajů, přes 230 vstřelených branek, herní posun velké většiny hráčů – to všechno nás letos potkalo a těšilo.  A navíc se k nám přidali noví trenéři, kteří nám pomůžou i v příští sezoně. Turnaj Ostravě, soustředění v Zákupech, návštěva ligy na Slavii – i to byli fotbalové akce přípravek v této sezoně.

Martin Kulczycki – předseda SK Bělá p.B