Branky, penalty, emoce – derby mužů mělo vše

SK Bělá – FK Čistá 7:3 (3:3)

Poprvé od sezony 2016/2017 došlo na „derby v Podbezdězí“, domácí do něj šli posíleni vysokou výhrou na Astonce, hosté po solidním úvodu soutěže chtěli napravit porážky v posledních dvou kolech.  Bělá se v zápase poprvé představila v nové domácí sadě dresů, které opět vystihují její klubové barvy, modernější je její design.

 

Zápas na solidně zaplněném bělském stadionu začal zostra a domácí Jirka Volf už ve 4.minutě inkasoval žlutou kartu. O dvě minuty později hosté zahráli ve vápně rukou, sudí Zezula nechal hru pokračovat, odpískal až faul na Vencu Kolouška u brankové čáry.  Hostující brankář Petrik penaltu sice chytil, ale přitom předčasně opustil brankovou čáru. Opakovanou penaltu již Jirka Volf dokázal poměnit – 1:0.  Čistou inkasovaná branka nerozhodila, především aktivní Kalina hodně zatápěl defenzivě Bělé a ve 21.minutě se po faulu na něm zažlutilo pro Honzu Vinčálka. O dvě minuty později hasil průnik do vápna Lukáš Šoóš faulem a kapitán soupeře Maršík nabídnutou penaltu bezpečně proměnil. Odpověď Bělé byla blesková, centr do vápna poslal Koloušek a Petr Plintovič s pomocí teče bránícího Ďurčoviče vrátil domácím vedení. – 2:1. Dramatické minuty pokračovali, o další rychlou odpověď se na druhé straně postaral Procházka – 2:2, aby hned vzápětí vrátil Bělé vedení hlavou Martin Toman – 3:2.  Na konce půli domácí zle rozehráli přímý kop na půli hřiště a po rychlém brejku hosté dokázali potřetí srovnat skóre díky Kalinovi – 3:3

 

Vysoké tempo zápasu ale soupeř po přestávce nedokázal udržet , a navíc posadil soupeře do sedla hrubou chybou. Tu vyrobil v52.minutě Jan  Ďurčovič, když jeho slabý odkop od branky zachytil Venca Koloušek, lehce se zbavil stopera hostů a přehodil vyběhnuvšího brankáře. Míč směřující do branky se ještě nešťastník Ďurčovič marně pokoušel vykopnout, rozhodčí mu pak připsali v zápise druhou vlastní branku –  4:3.   Po necelé hodině hry byl ve vápně faulován Míra Hodboď, penaltu si vzal na starosti Martin Toman a proměnil – 5:3. Zlou pasáž pro hosty dokonala 60.minuta a nejhezčí branka zápasu: Vašek Koloušek našel za obranou Lukáše Šoóše, ten už mohl sám zakončovat ,ale našel nezjištnou přihrávkou ještě lépe postaveného Petra Plintoviče, který zakončoval do prázdné kasy – 6:3.   Hosté cítili, že jim nadějně rozehraný zápas utíká, kromě inskasovaných branek  v rychlém sledu obdrželi i tři žluté karty. Zlobu si hostující fans vylévali pokřiky na hlavního rozhodčího, ten musel klidit vášně i pomocí pořadatelů.  Brankovou tečku za zápasem udělal Jirka Volf, když proměnil další penaltu nařízenou za držení Martina Tomana – 7:3. Čistá zápas nakonec dohrávala o deseti, Míru Hodbodě ve sprintu středem hřiště „sestřelil“ bez možnosti hrát balon čistecký Kučera. Závěr zápasu si domácí za podpory svých fandů užili, po dlouhé době se na hřiště podíval i uzdravený Adam Řehořek.

Výborný zápas se skvělou kulisou tak skončil výhrou Bělé, která ve druhé půli soupeře přehrála. Čistá ale ukázala, že je na okresní soutěž dobře připravena a její dosavadní podzimní výsledky nebyly náhodné. V dalším zápase se svěřenci trenéra Vrabce představí na půdě Kostelního Hlavna (sobota 12.10.24 od 15.30h)

branky:
6 a 75. Volf (obě z pk), 25 a 52. Ďurčovič (obě vlastní), 33 a 58. M.Toman (druhá z pk), 60. Plintovič – 23. Maršík (pk), 28. Procházka, 45.Kalina

sestava Bělé:
Jan Verner – Mir. Hoddboď, Pokorný, Vinčálek (90. Řehořek), Šoóš (91. Umáčený) – Volf (79. Rokos), J.Toman, Rosenkranz, Koloušek (87. Ďurfina) – M.Toman, Plintovič (84. O.Truniak)

žluté karty:
Volf, Vinčálek, Mir. Hodboď, J.Toman, Pokorný – Kalina, Maršík, Beev

červená karta:
78. Kučera

Další výsledky tohoto kola:
Krnsko – Bakov A 1:5
Kr. Vrutice A – Židněves 2:1
Horky – K.Hlavno 1:2
Bezno A – Zdětín 3:1
Akuma MB A –  Čejetice 2:0
Chotětov B – Sporting MB A 3:4