Muži si otevřeli na Astonce střelnici

FC Sporting MB „A“ – SK Bělá 2:10 (1:4)

Zápas na Astonce začal svižně a domácí měli již v 5.minutě na svém kontě dvě 100% gólové šance, jenže je neproměnili.  Na druhé straně chyběl Vaškovi Kolouškovi krok a Róza po dlouhém autu Tomášeho Hodyho mířil těsně vedle. Ve 20.minutě zahrávala Bělá rohový kop po němž se premiérově v bělském dresu trefil Honza Vinčálek – 0:1. Chvíli na to dostal baloń za obranu Fugas a jeho centr proměnil Hody – 0:2.  Naděje svitla domácím po faulu Míry Hodbodě a proměněné penaltě, ale hned vzápětí se prosdadil Fugas a ještě do poločasu zvyšil Martin Toman po přihrávce Pokyho na 1:4.

I po přestávce pokračoval gólstroj hostů, aktivní Fugas si připsal další gólovou přihrávku, tentokrát zakončoval Tomis st. – 1:5. Jen chvíli na to rozehrál střídající Plína přímý kop, míč se dostal ke Kolouchovi a ten se nemýlil – 1:6.  Po hodině hry střílel z přímého kopu Róza, golman míč jen vyrazil před sebe a dobíhající Volfik neměl problém s jeho uklizením do sítě – 1:7.  Pak domácí skóre korigovali, ovšem závěr patřil aktivnímu Plínovi, který dvěma brankami a asistencí na gól Fugase pomohl skóre zaokrohlit na 2:10. Kromě branek měla Bělá ve 2.půlí ještě další šance, které neproměnila.

Rázná odpověď na domácí ztrátu se Zdětínem, svěrenci trenéra Vrabce přežili úvodní šance soupeře a následně byli lepším týmem, navíc i s velmi efektivní koncovkou. Sporting, který jinak zažívá také povedený podzim, si tak ze zápasu odnesl nepopulární „desítku“.
V dalším zápase se muži představí na svém stadionu, v nových dresech přivítají v derby sousední Čistou (sobota 5.10.24 od 16.00h).

branky:
36.Schmidt (pk), 65. Kantur – 20. Vinčálek, 22. Hodovanec, 39 a 71. Šoóš, 41 a 49. M.Toman, 54. Koloušek, 60. Volf, 69 a 82. Plintovič

sestava Bělé:
Jan Verner – Mir. Hodboď, Vinčálek, Pokorný, Šoóš (78. Ďurfina) – Rosenkranz, Koloušek (70. O.Truniak), J.Toman, Volf (60.Rokos) – Hodovanec (46.Plintovič), M.Toman

žluté karty:
Povšík (Sporting)

Ostatní výsledky tohoto kola:
Židněves – Akuma MB 1:5
Čistá – Horky 2:5
Čejetice – Bezno 7:0
K.Hlavno – Krnsko 1:2
Bakov – Kr. Vrutice 7:0
Zdětín A – Chotětov B 0:0