První start a vstřelená branka Václava Kolouška v dresu Bělé

SK Bělá pod Bezdězem – TJ Sokol Chotětov 5:0 (1:0)

První domácí zápas mužů v sezoně okořenila premiéra  Václava Kolouška v dresu domácích. Bývalý ligový fotbalista, který si připsal i seniorské reprezentační starty, nastoupil na středu zálohy a během zápasu prokazoval své zkušenosti i přehled.

Bělá byla lepším týmem již v 1.půli , lépe kombinovala, dostávala se i do šancí, trápila ji ale koncovka. Dvakrát zachránila hosty branková konstrukce,  další pokusy odvrátila hostující obrana nebo brankář. Na druhé straně měl zastupující Venca Krejčík v brance méně práce,
pokusy zpoza vápna s přehledem kryl.  Před poločasem se Bělá konečně prosadila, když se trefil Tomáš Hodovanec.

Hned zkraje druhé půle se po sérii odrazů prosadil Lukáš Havel, který tak skóroval i ve druhém zápase v bělském dresu. Chotětov pak měl svou největší šanci, v ní ale trefil tyč. Závěr patřil Bělé, na 3:0 zvyšoval z penalty Jirka Volf, hned o minutu později se premiérově prosadil Václav Kouloušek, když přeloboval vyběhnuvšího brankáře a konečné skóre stanovil po krásné kombinační akci střídající Jirka Ďurfina.

Dvě výhry na úvod, povedený start mužů do soutěže. V dalším kole se svěřenci trenéra Vrabce přestaví na půdě Bezna (sobota 31.8.2024 od 17.00h) .

branky:
41. Hodovanec, 48. Havel, 76. Volf (pk), 77. Koloušek, 87. Ďurfina

sestava Bělé:
Krejčík – Šoóš (76. Vinčálek), Koubek, Rosenkranz, Mir. Hodboď – Havel (81. Ďurfina), Kouloušek,J.Toman, Volf (81. O.Truniak)- M.Toman, Hodovanec (65.Rokos)

žluté karty:
Mir. Hodboď – Novák, Potůček


Další zápasy tohoto kola:

Krnsko – Akuma MB 2:1
Čistá – Židněves 4:0
K.Hlavno – Sporting MB A 4:3
Bakov A – Zdětín A 2:2
Kr. Vrutice A – Čejetice 1:4
Horky n.J – Bezno A 5:2