Na prahu nové sezóny

Letní přestávka utekla rychle a většina bělských týmů již pilně trénuje, muže čeká první mistrovská prověrka již tuto sobotu na půdě nováčka z Židněvse (13.30h).
Co nového se děje v klubu a na co se lze v nové sezoně těšit?

STADION
Během léta proběhlo vymalování kabin, upravovalo se odvodnění tribuny, aktuálně se opravuje schodiště na tribunu, v další fázi se bude opravovat chodník u zábradlí kolem hřiště. Repasovaly se střídačky – byly přeneseny do prostoru parkoviště, kde se následně umyly a natřely se jejích kovové i dřevné části. Ve sprchách došlo k výměně sprchových hlavic, generálkou prošel i traktor na sekání. V posledních týdnech se velmi zhoršila propustnost hrací plochy, proto se v těchto dnech provede prořezání vrchní vrstvy trávníku + další podpůrné kroky na zvýšení propustnosti.

MUŽI
Trenérem po povedené jarní části sezony zůstal Karel Vrabec, na místě asistenta skončil Jaroslav Kuhnel, novým – hrajícím asistentem je Jan Toman. Do branky se po dlouhé nemoci vrací Honza Verner, výraznou posilou by měl být do útoku Lukáš Havel z divizního Turnova.
Dalším novým hráčem je Jan Vinčálek, který přichází na hostování z Mukařova. Tým doplnil i Oleh Truniak, který na jaře působil v čejetickém dorostu. A ještě jedna posila by měla být k vidění v bělském dresu, tento přestup oznámíme v příštích dnech a bude se jednat o známé fotbalové jméno.  Muži budou chtít navázat na povedenou jarní část, na podzim doma sehrají i dvě atraktivní derby s Čistou a Bakovem.  Domácím hracím dnem je tradičně sobotní odpoledne (z počátku výkop v 17.00h)

DOROST
Početně silný ročník 2009 v kombinaci se staršími hráči rozesetými po Boleslavsku dal možnost vzkniknout samostatnému dorosteneckému týmu Bělé. Po ročnících bez dorostu a sdružených týmech tak konečně může tato kategorie ve Bělé opět fungovat samostatně. Trenéry dorostu jsou Miloš Prokůpek a Stanislav Bock.  V brance by měl být oporou Matěj Prokůpek, který se vrací z hostování v Bakově. Z Čisté tým doplnila čtveřice Vavrek, Bašus, Hejcman a Kašík, z Katusic u nás bude působit dvojice Hurta a M.Šťastný.  Bělský  tým si jako nováček soutěže  bude chtít především zvyknout na tempo dorostenecké soutěže a potrápit zkušenější týmy.  Domácím hracím dnem je sobota dopoledne (11.00h), soutěž má 11 týmů.

ŽÁCI
Novou éru začnou také žáci, značně omlazený tým doplnil ze starší přípravky ročník 2013 (mj. Kuba Straka, Šimon a Matěj Bartoníčkovi, Tonda Žitný), tyto hráče tak čeká „ostrý“ přechod ze „čtvrtkového “ hřiště rovnou na hřiště celé. Oporami by měl být brankáři Jáchym Šimek s Matějem Menclem, v poli pak budou trenéři (Martin Kulczycki a Michal Glaser) nejvíce spoléhat na Vojtu Mencla s Jáchymem Vltavským, svou fotbalovost by měl ukázat Dominik Glaser, Filip Rampas a další. Omlazený tým si bude muset především přivyknout rozměrům velkého hřiště a tempu žákovského fotbalu. Hracím dnem domácích zápasů je sobotní ráno (09.00h). Soutěž mu 17! týmů a velmi často se hraje systémem středa-víkend-středa.

STARŠÍ PŘÍPRAVKA
Trenéři Jiří Vokněr a Jiří Ďurfina mohou počítat s hráči ročníku 2015, kteří přicházejí z mladší přípravky. Milan Vokněr už za starší přípravku hrál již loni, teď se kněmu přidají další spoluhráči ( mj. Fischer, Vaňous, D. Bartoníček). Starší přípravka bude hrát v silnější okresní skupině SEVER 1, domácím hracím dnem bude páteční odpoledne (16.00h).

MLADŠÍ PŘÍPRAVKA
Početně nejsilnější zastoupení má opět mladší přípravka, která vstoupí do přípravy až jako poslední příští týden. Zatím do nevypadá na vznik předpřípravky U7, každopádně tým U9  bude mít silné zastoupení – především ročníků 2016-2017.
Tým trenérů Petra Vodháněla a Aleše Hrdličky čeká opět turnajový systém soutěží, v tom prvním budou Bělé za soupeři Březno, Akuma a Dolní Bousov. Domácí turnaj ve Bělé je v plánu na středu 18.září od 16.00 hodin.

GARDA HRÁČŮ NAD 35 LET
Garda se zpříjemnila léto tenisovým turnajem a společným výletem na Moravu. Její manažer Martin Toman st. opět domluvil sérii přátelských zápasů pro podzimní část, garda by se měla minimákně třikrát objevit na domácím stadionu a stejný počet zápasů odehraje i na půdě soupeřů. Hracím dnem je páteční odpoledne, čas výkopu z počátku kolem 17h, později dle světla dříve.

Budeme rádi za podporu všech našich týmů, v rámci domácích zápasů mužů se opět můžete těšit na poločasovou soutěž o ceny.

Martin Kulczycki – předseda SK Bělá