Hodnocení uplynulé sezóny

Muži

Po nepříliš povedeném podzimu a personální krizi na začátku jara byly obavy, jak mužstvo soutěž dohraje. Muži se však příkladně semkli, nakopla je úvodní vydřená výhra na Jivině a nerozhodily je ani domácí zbytečné ztráty po remízách s Chotětovem a Čejeticemi. Během jarní části našli svěřenci trenérů Vrabce a Kuhnela přemožitele jen na půdě leadera z Kosořic a o záchranu bojujícího Března. Jinak tým šlapal, skvěle ho řídilo duo bratří Tomanů, kdy jeden jako šéf obrany i zálohy a druhý jako střelec(29 branek) udávaly mužstvu směr. Přidali se další hráči, parádní sezonu měl Tomáš Hodovanec (20 branek), nadprůměrné výkony podávali Dominik Pokorný a Lukáš Šóóš, bojovností i fotbalovostí  přispěli ke konečnému 4.místu v soutěži i všichni ostatní.  102 vstřelené branky představovalo druhou neúdernější ofenzivu soutěže, většina zápasů mužů byla fotbalově velmi dobrá. Nezbývá než doufat, že muži navážou podobně i v podzimní části, kde je mj. čeká i derby s Bakovem či Čistou, a že se třeba přihlásí i do bojů postup.

Žáci

Ve vyrovnané soutěži drželi po podzimu 3.místo, v jarních odvetách se jim ale dařilo méně a skončili osmí. Citelně chyběla účast Lukáše Kubišty ve většině jarních zápasech a celkově jarní odvety žáci hráli s absencemi. Trpěla tím především ofensiva, která nebyla tak nebezpečná jako na podzim.  Celkově se herní projev týmu ale v průběhu sezony zlepšoval, spolehlivá osa Vojta Mencl – Matěj Hendrych – Vojta Bock vedla odvážně tým v průběhu celé sezony. Zapracovali jsme do týmu u ukrajinské duo bratří Potapovových a velmi dobře pomáhali i posily z mladších žáků (Glaser, Hrdina, M.Mencl, Čermáková).

Mladší žáci

Očekávání od ročníku 2012 byla poměrně vysoká,  pouhých 13 bodů po podzimní části však bylo zklamáním.  Trpělivá práce trenérského dua Jurička – Glaser však začala přinášet ovoce v jarních odvetách, kdy mladší žáci začali bodovat téměř v každém zápase. Jejich hra byla opřena o poctivou defensivu (3.nejlepší v soutěži), naopak střelba branek se (dle očekávání) ukázala jako problém (2. Nejslabší v soutěži). Přesto série těsných výher posunula mladší žáky až na 8.místo soutěže a zlepšené jarní výkony dodaly optimismus do budoucna. Skvělý byl v brance Matěj Mencl, dirigentem obrany se stal Matyáš Jurička, střeleckou potenci ukázal Dominik Glaser. Za zmínku stojí i výrazný herní vzestup Boženky Čermákové.

 

 Starší přípravka

Na podzim postup do kvalitnější okresní skupiny SEVER 1, následně udržení se v ní i pro jarní část. Na jaře pak v této skupině krásné 3.místo a navíc postup do domácího finále poháru, kde po dramatickém průběhu skončila družina Jiřích Vokněra  Ďurfiny také třetí. A to ve stavu, kdy trenéři točili co největší počet hráčů, ačkoliv ve svých řadách leadery rozhodně měly. Jakub Straka (27 branek) a Milan Vokněr
( věkem stále hráč mladší přípravky! –  25 branek) se dostaly mezi TOP5 střelců soutěže, především však svoji nezdolnou energií hnaly svůj tým na zteč i za nepříznivých stavů. Přidali se bratranci Matěj a Śimon Bartoníčkovi, prvně jmenovaný svým pozdějším vstupem do fotbalu zaznamenal v sezoně výrazný výkonostní posun. Pihou na sezoně přípravky byly nevyrovnané výkony brankářů, i když i ti se v průběhu sezonu zlepšovali.

Mladší přípravka

Především potěšil i nadále narůstající zájem dětí o fotbal, kromě kategorie U9 jsme historicky poprvé v jarní části měli i svůj tým U7. Početné zastoupení tak dávalov dobrém slova smyslu zabrat trenérské trojici Petre Vodháněl. Aleš Hrdlička a Jiří Ďurfina. U9 sehrála během roku 4 cykly turnajů, nikde nepropadla herně ani výsledkově. V brance si odvážně počínal Matouš Vodháněl, leaderem obrany byl Adam Hrdlička, kreativitu a branky nejčastěji obstarávali Michal Fischer, Michal Vokněr a Miky Vaňous.  U7 se na jaře zahrála 5 turnajů, překvapovala energií a je přislibem do budoucna.

Garda hráčů nad 35 let

Nesoutěžní kategorie „starších pánů“ i v letošní sezoně nezahálela,  a především diky svému GSM Martinovi Tomanovi sehrála celou řadu pěkných přátelských zápasů.  V rámci utkání uctila na podzim památku  Mirka Vernera,  na jaře pak oslavila kulaté narozeniny Karla Vrabce a Míry Činky.  Zápasy gardy budou pokračovat i na podzim.

A na co se lze ještě v příští sezoně těšit?

Tak především po roční odmlce obnovujeme dorostenecký tým, tentokráte zcela vlastní, hracím dnem jeho zápasů bude sobotní dopoledne (po zápase žáků).  Okresní soutěž mužů nabídne  mj. atraktivní derby s Bakovem a Čistou, muži budou hrát doma opět klasicky v sobotu odpoledne.  Žákovský tým dozná velké proměny (9 hráčů odchází) a bude zajímavé sledovat, jak si noví hráči přivyknou hře na velkém hřišti. Své soutěže budou hrát i přípravky, rozlosování se v průběhu srpna objeví na našem webu i fotbalovém týdeníku. I nadále bude pokračovat naše snaha o zbudování adekvátního tréninkového hřiště Na Háječku.

Martin Kulczycki – předseda SK Bělá