Muži dokonali povedené jaro vysokou výhrou

SK Bělá – SLAVOJ Kropáčova Vrutice 9:2 (6:1)

Přímým soubojem o 4.místo vyvrcholila sezona bělských mužů, hosté z Vrutice mohli v případě výhry soupeře přeskočit a před Bělou se mohly dostat i Čejetice.

Bělá šla sice do vedení Tomášem Hodovancem, první půlhodina ale jinak byla poměrně vyrovnaná. Zlom nastal mezi 30 a 45.min, kdy si domácí vypracovali rozhodující náskok. Dokonaný hattrick Hodyho a branka Martina Tomana nenarušila ani branka soupeře.
Ze zápasu odkulhal zraněný Filip Riess, jeho náhradník Jirka Ďurfina ale hýřil aktivitou a krásně přiťuknul ve vápně na pátý gól Petra Umáčeného. Poločasový půltucet uzavřel nečekaně zahraným přímým kopem ze strany přímo do brány Honza Toman.

Po přestávce soupeř sice brzy přidal druhou branku, zbytek zápasu se už ovšem konal v režii domácích. Gólově se tentokráte činil druhý z bělských útočníků. Martin Toman navázal na gól z první půle hatrrickem, celkově v sezoně vsítil 29branek  a umístil se na 2.místě v tabulce střelců okresního přeboru. Tomáš Hodovanec s 20 brankami skončil šestý.  V závěru fanoušci hnali Bělou ke kýžené desáte brance, blízko k ní měl střídající předseda klubu Martin Kulczycki. Po pěkném centru Ďurfiho ale branku hlavou z rohu malého vápna těsně minul.

Bělá dokonala povedenou jarní část sezony, ve které podlehla jen na půdě vítěze soutěže z Kosořic a v Březně.  Se 102 vstřelenými brankami měla druhou nejúdernější ofenzivu soutěže, více branek nastřílel jen vítěz z Kosořic (104).

Branky:
31,52,62 a 82. Martin Toman, 13, 27 a 36. Hodovanec, 41. Umáčený, 43. J.Toman – 32 a 50. Jarolím

Sestava Bělé:
Jar. Verner – Riess, Pokorný, J.Toman, Mir. Hodbo´d – Umáčený, Volf, Rosenkranz, Halaj – M.Toman, Hodovanec

Žluté karty:
Pokorný, M.Toman, M. Hodboď – Juracsko, Doležal

Ostatní výsledky závěrečného kola:
Krnsko – SKP MB 4:2
Zdětín A – Březno 7:1
Bezno A – Kosořice 0:6
Akuma MB – K. Hlavno 3:1
Čejetice – Jivina 3:3
Sporting MB A – Chotětov B 0:1

Kosořice jako vítez postupijí do krajské soutěže, sestupuje Březno a SKP MB.