Kosořickému postupu Bělá stopku nevystavila

TJ Sokol Kosořice – SK Bělá 4:2 (2:1)

V předposledním zápase sezony nastupovala Bělá na půdě leadera tabulky bez Honzy Tomana, Tomáše Hodovance, Lukáše Šoóše a dalších zraněných nebo absentujících hráčů.
Sestava s Vencou Krejčíkem v bráně a „gardistou“ Jirkou Juričkou v poli sice v první půli nebyla tolik na míči, ale soupeře do vyložených šancí nepouštěla.
Optickou převahu domácí přetavili v branku v závěru poločasu: nejprve se prosadili po rohovém kopu, následně kapitán Malík pěkně zakroutil přímý kop. Bělá snížila před odchodem do šaten, faul na Jirku Juričku ve vápně potrestal z penalty Jirka Volf a vstřelil tak stou bělskou branku v ročníku.
Šance Bělé na solidní výsledek vzali za své po dvou únicích domácího Nováka, jehož dvě branky přinesly klid na kopačky domácích. Hosté zápas nevypustili a brankou Filipa Rosenkranze mu daly definitivní podobu. Kosořice si závěr pohlídaly a se závěrečným hvizdem spustily oslavy zaslouženého postupu.
Hosté v dané sestavě zahráli nad očekávání dobře a nelze jim příliš co vytknout. V závěrečném zápase sezony proti Kr. Vrutici zabojuje Bělá o konečné 4.místo v ročníku.

branky:
39. Hančar, 43. Malík, 53 a 58. Novák – 45. Volf (pk), 72. Rosenkranz

sestava Bělé:
Krejčík – Mir.Hodboď, Pokorný, Dlask, Rosenkranz – Jurička (71. Jar. Verner), Volf, M.Toman, Ďurfina – Umáčený, Riess

žluté karty:
Dobruský, Hančar, Novák, Salač – Mir. Hodboď


Ostatní výsledky předposledního kola:

Krnsko – Zdětín A 0:3
SK Jivina – SK Akuma MB 0:2
K. Hlavno – Bezno A 3:1
Kr. Vrutice – Březno 3:2
SKP MB – Sporting MB A 2:3
Chotětov B – Čejetice 4:4