Žákovským týmům se o víkendu nedařilo

SK Bělá – SK Bezno/FK Krnsko 1:5 (1:3)

Mladší žáci chtěli navázat na penaltovou výhru z prvního jarního kola, v zápase však brzy prohrávali. Rychlou odpověď si připravil Lukáš Hrdina, když povedenou ranou vyrovnal.
Hosté lépe ovládali střed pole, defenziva Bělé včetně brankáře Mencla však byla pozorná. To už neplatilo po centrovaném míči a nešťastném vlastním gólu Vládi Bicana.
A když před půlí soupeř potrestal chybku v rozehrávce, šli hosté do kabin s náskokem 3:1.
Bělá se snažila o snížení, šance Aleše Komárka ale brankou neskončili. Když soupeř přidal v krátkém sledu další dvě branky, bylo  o vítězi jasno. Poslední šanci na snížení lapil golman Božence Čermákové.  Již v pondělí se pokusí mladší žáci v odloženém mači zaskočit leadera soutěže z Kostelního Hlavna.

branka Bělé:
Hrdina

Sestava Bělé:
M.Mencl – Novák, Jurička,Bican ,Chocholouš, Hrdina, Glaser, Straka – Beitl, Drašnar, Komárek, Čermáková

 

SK Bělá – FC Sporting MB B 2:10 (2:4)

Nepovedené dopoledne prožily na bělském hřišti zažily i starší žáci. Po dvou vysokých výhrách utrpěly nečekaný debakl, když soupeř nastřílel skoro stejně branek, jako Bělá inkasovala v dosavadních 15 zápasech!
Přitom zápas začal pro domácí skvěle, centr Lukáše Kubišty vrátil před branku Filip Rampas a Lukáše Hríb poslal Bělou do vedení. Soupeř ale i přes prvotní povedený zákrok Adama Cibulky dokázal vyrovnat a hned vzápětí skóre otočit! Zběsilý úvod pokračoval, Václav Raš z přímého kopu orazítkoval tyč a chvíli na to vyrovnal dobře hrající Filip Rampas.  Sporting  byl ale nesmírně produktivní a chvíli po rozehře šel opět do vedení – 2:3.  Pak se hra uklidnila a šancí na obou stranách ubylo. Bělá si nepohlídala konec poločasu, když po autovém vhazování nechala hosty téměř zadarmo skórovat – 2:4.
Vzepětí domácích po přestávce vzalo rychle za své a byli to naopak hosté, kteří dalšími dvěma góly pojistily náskok. Snížit mohl Lukáš Brodský, jeho přímý kop ale skončil na břevně, a horní tyč zachránila soupeře i při dorážce Vaška Raše. Laciný gól po centru naopak přidal soupeř a do branky šel Matěj Mencl. Ten se blýskl dvěma parádními zákroky, ani on ale nestačil zabránit dalším třem brankám.
Hosté posilněni o hráče A-týmu druhou půli jasně opanovali, Bělé ve 2.půli nefungovala záložní řada a přetížená obrana nedokázala likvidovat nájezdy soupeře.

branky
Hríb, Rampas – 2x Nguyen, 2x Trlida, 2x Novák, 2x Popp, Novotný, Schwerdntner

Sestava Bělé:
Cibulka (M.Mencl) – Remta, Raš, Brodský, Vltavský – V.Bock, Hendrych, V.Mencl, Rampas – Kubišta, Hríb – Doležal, Jurička, Glaser, Čipkala, J.Bock,