Mladší žáci slaví vítěznou premiéru, starší žáci prohráli

SK Bělá – SK Bakov n.J 2:0 (1:0)

Premiéra nově vzniklého týmu  a trenérů Juričky – Glaser dopadla vítězně, byť hlavně v první půli měli domácí namále.
Zápas 7+1 na polovinu hřiště (s pískanými ofsajdy v koncové části) začala Bělá aktivně, optickou převahu ale dlouho nedokázala využít k vážnější střele. Soupeř číhal na brejky a jen v první půli měl 4 dobré úniky, které ale tváří v tvář brankáři Menclovi nedokázal razantně zakončit, jeden pokus skončil na tyči. Bělá zahrozila až po dvaceti minutách Pičmanem, následně po roho Chocholouše skóroval hlavou Glaser – 1:0. Před půlí měl ještě slušnou šanci domácí Novák.

Stejný hráč po pauze centroval a teč obránce se stala pro brankáře neřešitelnou – 2:0. Ve zbytku zápasu už domácí především dobře bránili, Matěj Mencl si tak díky domu připsal čisté konto.

Branky Bělé:
Glaser, Novák
Sestava Bělé:
M.Mencl – Chocholouš, Bican, Jurička – Hrdina, Glaser – Scheifler, Bock – Drašnar, Novák, Pičman, Beitl, Komárek

 

SK Bělá – TJ Sokol Luštěnice 1:4 (0:0)

Žáci pod vedeni novým trenérským duem Kulczycki – Bock nesehráli špatný zápas, fyzicky disponovanější soupeř ale svou převahu nakonec dokázal ve 2.půli využít.

V úvodu vypíchnul rozehrávku Lukáš Kubišta a míč se o tyč odrazil mimo branku. Vyrovnanou úvodní pasáž začali hosté překlápět na svou stranu, vyloženou šanci jim pozorná obrana Bělé nedovolila. Soupeř to tak začal zkoušet z vápna a tři jedovaté pokusy musel likvidovat brankář Adam Cibulka. Na druhé straně nadějný centr Vojty Bocka adresáta nenašel a další střela hostů z vápna těsně před půlí se svezla po břevně mimo.

V úvodu druhé hosté zachytili výkop Adama Cibulky a jejich hráč druhým dotekem z 35m překvapil vysoko postaveného brankáře Bělé – 0:1. Vzápětí Vojta Bock trefil přímo z rohu zadní tyč, převaha hostů ale byl zřetelná a po nedorzumění ve vápně soupeř zvýšil – 0:2. Pak posadil Vpjta Bock míč z rohu na hlavu Vaška Raše a Bělá snížila – 1:2. Luštěnice si ale závěr pohlídali, z vápna přidali třetí a po rohu čtvrtou branku, šanci na snížení už měl jenom Lukáš Brodský, jeho střelu doprostřed ale brankář lapil.

Nakonec zasloužená výhra aktivnějších hostů, Bělá potřebovala být více na míči a to se jí v průběhu zápasu příliš nedařilo. Premiérový start v domácím dresu si odbyl Václa Remta a bratři Alex a Nikita Potapové.

Branky:
56.Raš – 44 a 67.Řeřicha, 38.Vodháněl, 62.Kolínský

ŽK Bělé:
Raš

Sestava Bělé:
A.Cibulka (N.Potapov)– Brodský, V.Mencl, Raš, V.Bock – A.Potapov, Hendrych, Hrdina, Rampas – Kubišta, Doležal – Remta, M.Mencl, Chocholouš, M.Jurička, Glaser