OP muži: První jarní domácí bod

SK Bělá pod Bezdězem – SLAVOJ Kropáčova Vrutice 1:1 (1:1)

Souboj dvou týmů, kterým se na jaře příliš nedaří,  nabídla první červnová sobota na bělském stadionu.

Kdo dorazil na zápas se zpožděním, přišel o obě branky, které padly hned v úvodu. Nejprve Honza Toman našel krásným dlouhým pasem za obranou naběhnutého Domču Pokorného, toho brankáře nejprve vychytal ,ale Dominik ještě poslal míč před branku, kde pro martina Tomana nebyl problém ho doklepnout do opuštěné branky  – 1:0. Radost domácím vydržela krátce, skvěle zahraný rohový kop hostů našel hlavu trestuhodně osamoceného Čakrta a ten se nemýlil – 1:1.  A hned další roh a opět špatně bráněn – hlavička hostů těsně nad. Bělá se od gólu příliš neprosazovala, centr Martina Tomana jen proletěl malým vápnem, přímý kop Honzy Tomana gólman vyrazil.

Druhou půli se hosté ještě více zatáhli, dobíjení obranného valu ale Bělé příliš nešlo. Výjimkou byla hlavička Tomáše Dlaska (golman chytá), a ten samý hrýč naopak na druhé straně zastoupil na brankové čáře překonaného Vencu Krejčíka. Hosté z brejků zlobili i nadále , dvě velké šance chytil Venca Krejčík, jedna střela z vápna se otřela o tyč. V závěru se oba týmy spokojily s bodem, pro hosty znamenal jistou záchranu v soutěži a Bělá alespoň poprvé doma na jaře bodovala. Pěknou atmosféru vytvořili bělští žáci, kteří fandili po celý průběh zápasu.

V závěru hrají muži dvakrát na půdě soupeřů , v nejbližším zápase se představí na půdě Bezna (sobota 10.6.23 od 17.00h). Záchranu v soutěži si velmi přiblížilo K.Hlavno, minule v souboji nejohroženějších týmů přehrálo Kněžmost 2:1 a v tomto kole porazilo i Kosořice 1:0 (Kněžmost měl volno a ztrácí dvě kola před koncem už 4 body).

Branky:
3. Martin Toman – 6. ćakrt

Sestava Bělé:
Krejčík –Pokorný, Dlask, J. Toman, Vild (46. Smékal) – Šóóš, Jirdásek, Pavlíček, Mat.Hodboď – Hodovanec (79. Rokos), M. Toman

Źluté karty:
Pokorný – Musil, Korec, Novák, Čakrt

Ostatní zápasy 15.kola:
Čejetice – Bezno 5:1
K.Hlavno – Kosořice 1:0
Březno – Krnsko 4:3
Zdětín – Akuma MB 2:0
SKP MB – Řepov 2:6
Kněžmost měl volno.