Dorost a žáci obraly leadery svých soutěží o body

Akuma Mladá Boleslav – SK Bělá pod Bezdězem/TJF Čejetice 1:1 (1:0)

Dorost vyrukoval proti vedoucímu týmu soutěže s defenzivní taktikou podpořenou bojovností. Ta mu vycházela do 17.minuty, v ní ale dva soupeřovi útočníci dokázali přehrát trojici bělských obránců a situaci zakončit – 1:0. Jinak si hosté počínali obezřetně a soupeře do šancí nepouštěli.
V tomto duchu zápas pokračoval i po přestávce, domácí začali z těsného vedení  být nervózní a proti předpokladům to byli hosté, kteří v závěru více zatlačili soupeře na svou polovinu. Z toho pramenily i šance a nakonec faul ve vápně na Tomáše Vizingera v samém závěru. Nabídnutou možnost v podobě penalty proměnil Honza Putorík – 1:1.

Bělský dorost tak teprve jako druhý tým v sezoně dokázal Akumu připravit o body a připsal si nečekaný, ale zasloužený bod do tabulky.

Branky:
Krejbich – Putorík (pk)

Sestava Bělé:
Sameliuk – Halaj, O.Truniak, Eškut, Kříž  – Dědek, Čacký, Kalík, Putorík – Meisel, Vizingr  – V.Cibulka, Žulkevič, Vrkoslav, Zastrizhnyi

ŽK Bělé:
O.Truniak

 

SK Bělá pod Bezdězem/TJ Nová Ves – SK Kosmonosy B 0:0 (0:0) na pk 0:3

Žáci v podzimním vzájemném duelu inkasovali osm branek a tak jen nadprůměrný výkon celého mužstva je mohl držet ve hře o slušný výsledek. V sobotním dopoledni se tomu družina trenérů Prokůpka a Cibulky velmi přiblížila, vyrovnala se soupeři v rychlosti, bojovnosti i nasazení, v brance velmi jistě působil Jáchym Šimek. A tak jedinou kaňkou bylo neproměňování penalt, již v prvním poločase mohl poslat Bělou do vedení jinak velice dobře hrající Vojta Cibulka, branku z penaltového puntíku ale minul.

Jelikož ve zbytku zápasu dominovaly obrany v čele s pozornými brankáři, připsaly si oba týmy bod za bezbrankovou remízu.  Hosté přežili i krátké oslabení po vyloučení v závěru. Bonusový bod pro soupeře pak určil penaltový rozstřel, bohužel domácí střelci (Venca Raš, Kuba Dědek a Lukáš Kubišta) neměli dobrou mušku a ani jednu penaltu neproměnily.

Jinak vystoupení žáků bylo velice dobré a je určitě povzbuzením do dalších zápasů, pro Kosmonosy to byla teprve druhá bodová ztráta v celé soutěži.

Sestava Bělé:
J.Šimek (M.Mencl) – V.Mencl, Hendrych, Raš, V.Cibulka – V.Bock, Brodský, Smékal, Kubišta – Dědek, M.Truniak – Doležal, Vltavský, Hrdina, Rampas, Scheifler, A.Cibulka