Čekání mužů na výhru skončilo na SKP MB

SKP Mladá Boleslav – SK Bělá pod Bezdězem 2:5 (1:2)

Tři zápasy z konce podzimní části a tři zápasy na jaře – nepříjemná série mužů bez výhry se už protáhla na šest zápasů před zápasem s nováčkem soutěže. Trenéři Vrabec a Kuhnel už mohli počítat s Jirkou Pavlíčkem a Jirkou Volfem, v brance nemocného Honzu Vernera nahradil nestárnoucí Venca Krejčík. Absentoval naopak Míra Hodboď, jeho bratr Matěj začal tentokráte na lavičce.

Hosté začali výborně, hned v úvodu se hlavou prosadil Honza Toman, který tentokrát zaujmul pozici ve středu zálohy. Bělá byla lepším týmem, aktivnějším na míči, nedařilo se jí ale navýšit vedení. Soupeř vyrovnal ve 32.minutě z ojedinělé akce po chybě bělské obrany. Ještě před půlí ale vrátil vedení na stranu bělských Lukáš Šoóš, když se nejrychleji zorientoval po rohovém kopu.

V úvodu druhé půle domácí trefili břevno a to byl zřejmě klíčový okamžik zápasu. Ve zbytku zápasu už zase byla lepší Bělá, útok domácích se těžce prosazoval, velice dobře na stoperu zahrál Tomáš Dlask. V 68.minutě se SKP situace ještě více zkomplikovala, po druhé žluté kartě byl vyloučen Třaskalík. I tak se domácí ale vrhli na zteč za vyrovnáním, tím ale odkrývali hodně prostoru v obraně a toho Bělá dokonale využila. Její střídající hráči vstřelili v krátkém sledu tři pojišťovací branky, dvakrát skóroval Tomáš Hodovanec a jednu branku přidal Adam Řehořek. SKP už stačili výsledek jen kosmeticky upravit z penalty v závěru.

Konečně tedy výhra, podpořená velmi slušným výkonem celého mužstva. V dalším kole přivítají muži doma Čejetice (sobota 22.4.2023 od 17:00hod).

branky:
32.Kováč, 87.Losík (pk) – 4.J.Toman, 44.Šoóš, 78 a 81.Hodovanec, 85.Řehořek

Sestava Bělé:
J.Krejčík – Pokorný, Pavlíček, Dlask, Vild – Šoóš (82.Řehořek), Jirdásek, J.Toman, Riess (60.Hodovanec) – Volf (75.Mat. Hodboď), Smékal (90.Umáčený)

Žluté karty:
Lochman, Třaskalík – Jirdásek, Dlask

Červená karta:
68. Třaskalík (po 2.žk)

Další výsledky kola:
Bezno – Krnsko 1:2
Řepov – Kněžmost 7:0
Zdětín – K.Hlavno 4:0
Akuma MB – Březno nesehráno
Kr.Vrutice – Kosořice 8.5.2023
Čejetice měly volno.