Bronzová mise dokončena, stříbro jen za vysokou výhru

SK Bělá pod Bezdězem – SK Akuma Mladá Boleslav 4:0 (3:0)

V 25.kole okresního přeboru přivítali muži Akumu a v případě výhry si mohli definitivně pojistit třetí místo v soutěži. Trenér Vrabec nemohl počítat s Honzou Tomanem, který se zranil v posledním zápase v Bousově.
Hosté čekali na výhru již sedm kol a měli tak o motivaci rovněž postaráno.

Zápas lépe začali domácí: v 5.minutě si postavil míč k přímému kopu Šoóš a povedenou střelou překonal brankáře hostů – 1:0. Akuma přidala na důrazu, výsledkem ale byly jen přibývající žluté karty a diskuze s rozhodčím.
Hosté si nedávali pozor ani ve vlastním vápně, jeden zákrok jim sudí odpustil, druhý po faulu na Míru Hodbodě už písknout musel. Jirka Volf se z penalty nemýlil – 2:0.
V 34.minutě přišlápnul zcela zbytečně hostující Šindelář ve vápně ležícího Martina Tomana, sudí ho vyloučil a Bělá kopala druhou penaltu .
K ní se postavil Standa Pitloun a svou devatenáctou brankou v sezoně zvýšil skóre na 3:0. Hustou atmosféru na hříšti ukončil až poločasový hvizd sudího.

Druhá půle už byla přeci jen klidnější, i když v některých soubojích se sem tam zajiskřilo. Domácí si hlídali náskok, soupeř se v oslabení prosazoval těžce.
V 80.minutě přidal definitivní pojistku Martin Toman – 4:0. Akuma dostala šanci na korekci v 83.minutě, Honza Verner penaltu chytil a podařilo se mu to i podruhé, když sudí nechal
první pokus opakovat. (mt.kv,mk).

Bělá tak výhrou potvrdila celkové třetí místo v soutěži, postup na stříbrnou pozici by ji zaručila pouze výhra o 3 a více branek na půdě Řepova (na podzim soupeř vyhrál 3:1).
Jistý je i druhý sestupující – beznadějně poslední Mukařov doprovodí rezerva Dolního Bousova. V boji o titul má po prohře Řepova v Kosořicích nejlepší výchozí pozici
rezerva Benátek. Ta nezaváhala v souboji s Kr. Vruticí a před závěrečným kolem má dva body náskok.

Branky:
5.Šoóš, 18. Volf (pk), 34. Pitloun (pk), 80.M.Toman

Sestava Bělé:
J.Verner – Mir.Hodboď, Řehořek, Pavlíček, Pokorný – Šoóš (70.Mat. Hodboď), Pitloun, Volf (80.Hodovanec), Riess – Smékal (65.Umáčený), M.Toman

Žluté karty:
Mir.Hodboď – Karban, Husák, Hanzlík

Ćervená karta:
34. Šindelář (Akuma MB)

 

Ostatní výsledky 25.kola:
Březno – DBSK B 2:1
Doubrava – Krnsko A 1:1
Kosořice – Řepov 5:2
K.Hlavno – Zdětín A 0:0
Mukařov – Kněžmost 2:6
Benátky B – Kr.Vrutice A 4:1