Muži po obratu ve Vrutici mají blízko k bronzové příčce

Slavoj Kropáčova Vrutice „A“ – SK Bělá 3:5 (1:0)

Ve 22.kole okresního přeboru se Bělá představila na půdě Vrutice a zápas nezačala dobře. Ve 12.minutě hasil průnik faulem brankář Verner a soupeř šel do vedení. Hosté pak byli po většinu první půle aktivnější na míči, soupeř však byl velice důrazný (leckdy za cenu žluté karty) a hosty do velkých šancí nepouštěl.  V poslední minutě 1.půle sice vyrovnal Volf, sudí po konzultaci s pomezním však akci vrátil kvůli diskutabilnímu faulu Pokorného.

Jirka Volf si spravil chuť hned po přestávce a platnou brankou skóre vyrovnal – 1:1. O pár minut později byl ve vápně faulován Pokorný a penaltu proměnil Standa  Pitloun – 1:2.   Pak ale Bělá vyrobila faul na vlastním vápně a soupeř z přímého kopu trestal – 2:2.  Brankově výživná pasáž pokračovala i nadále, střelu Honzy Tomana tečoval bratr Martin a Bělá opět vedla – 2:3.  Následnou klidnější pasáž ukončila chyba Bělé při rozehrávce v 74.minutě s soupeř opět srovnal – 3:3. Hosté šli ale téměř vzápětí do vedení díky Mírovi Hodboďovi a když v 82.minutě proměnil další penaltu Adam Jirdásek po faulu na Martina Tomana, byl odpor domácích už definitivně zlomen.

Bělá si tak připsala patnáctou výhru v sezoně a díky ztrátě Března se osamostatnila na třetím místě průběžné tabulky, kde má čtyři kola před koncem náskok 5 bodů. V dalším kole přivítá družina trenéra Vrabce soupeře z Krnska (sobota 28.5.2022 od 17h).

branky:
12.Novák (pk), 57.Krompaský, 74.Havelka – 51.Volf, 55. Pitloun (pk), 59.M.Toman,
78. Mir. Hodboď, 82.Jirdásek (pk)
žluté karty:
Havelka, Čakrt, Huttler, Musil, Vala – Verner, Pavlíček, Pitloun, Mir. Hodboď
sestava Bělé:
Jan Verner – Vild, Pavlíček, J. Toman, Pokorný – Rokos (46.Mir. Hodboď), Pitloun, Jirdásek, Mart. Hodboď (90. Štěpánek)  – M.Toman, Volf (87.Umáčený)

Ostatní výsledky 22.kola:

Krnsko – Akuma MB 4:0
Zdětín A – Doubrava 2:1
Řepov – DBSK B 6:1
Kosořice – Benátky B 3:0
Kněžmost – Březno 3:0
K.Hlavno – Mukařov 2:1