Muži vezou výhru z Kostelního Hlavna

SK Meteor Kostelní Hlavno – SK Bělá pod Bezdězem 0:3 (0:1)

V 18.kole se muži představili na půdě Kostelního Hlavna, trenéru Vrabcovi z různých důvodů chyběli Štěpánek, Pokorný, Pitloun a Jan Toman. K  dispozici byl naopak poprvé od návratu ze zahraničí druhý z bratrů Tomanů – Martin.

Bělá vstoupila to utkání dobře, hned v první minutě se po centru ocitl ve vyložené šanci Smékal, slabší zakončení však brankář dokázal zlikvidovat. Hosté byli i v dalším průběhu lepším týmem, na hrbolatém trávníku lépe kombinovali, domácí naopak hru zjednodušovali, spoléhali se na dlouhé nákopy a hrozili z rohových kopů. Po jednom z nich soupeř střelou „nůžkama“ před hlavu trefil břevno, další nebezpečí obrana Bělé uhasila. Oba týmy byly nuceny poměrně brzy střídat, na bělské straně pro zranění odstoupil Riess.  Ve 34.min byl faulován stoperem Šoóš, při poskytnuté výhodě si propadlý míč našel Volf a prostřelil gólmana – 0:1. V závěru poločasu šel na brankáře ze strany Mir. Hodboď, zakončil však vedle.

Hosté převahu brankově zúročili v 54.minutě, prodloužený rohový kop propadnul k Hodovancovi, který ho zblízka uklidil do sítě – 0:2. Další úsek hry byl rozkouskovaný, domácí se postupně čím dál více věnovali debatám s rozhodčím a byla to naopak Bělá, která měla další vyložené šance. V samostatných únicích na gólmana nejprve P.Vrabec trefil břevno, Smékal mířil vedle, v další šanci hosté nezvládli přečíslení 3 na 1. Třetí branka padla až v závěru, přímý kop z 20m trefil pěkně Jirdásek a stanovil definitivní podobu výsledku – 0:3.

Zasloužená výhra Bělé, v dalším zápase přivítá doma Kosořice, POZOR, hraje se na „čarodejnice“ v sobotu 30.dubna v nezvyklý čas 10.30h. (jp, mk)

branky:
34.Volf, 54.Hodovanec, 90.Jirdásek

žluté karty:
Šmíd, Nadvornianský, Tudoši, Mašek – Jirdásek, Hodovanec, Řehořek

Sestava Bělé:
Jan Verner – Mir.Hodboď, Pavlíček, Ŕehořek, Vild – Riess (23.Petrův) , Jirdásek, Volf, Šoóš (62.Mat. Hodboď) – Hodovanec (69.M.Toman), Smékal (75.P.Vrabec)