Garda těsně podlehla České Lípě

FK Česká Lípa – SK Bělá pod Bezdězem 2:1 (1:0)

V pátek 26.listopadu se s kalendářním rokem loučila garda hráčů nad 35let, soupeřem jí byli za umělého osvětlení vrstevníci z České Lípy.
Od počátku se hrál kombinační fotbal z obou stran a na hráčích byla znát chuť do hry. Pozorné obrany dominovaly prvních  15 minut, pak se do velké šance dostal Hanibal, šajtlí ale gólmana nepřekonal. Stejně dopadla střela Hilšera a když Bělá neproměnila třetí šanci v řadě, přišel trest. Domácí přečíslili soupeře na pravé straně a po centru a přiťuknutí překonali Vernera.  Na druhé straně mohl odpovědět Kulczycki, z vápna ale těsně přestřelil.

V druhé půli už se kombinace Bělé tolik nedařila , výjimkou byla šance Hilšera. Domácí stále častěji hrozili z brejků.  Po jednom takovém dokázali zvýšit na 2:0. Hosté korigovali povedenou střelou Vrabce z vápna, k dalším výraznějším šancím se už ale nedostali.  Zápas ve slušném tempu a s minimem faulů tak skončil těsnou výhrou domácí České Lípy.

Po zápase se konala rozlučka v klubu na hřišti , občerstvení připravili Vašek a Kačka Krejčíkovi. Nechybělo pivo, tatarák a klobásy s velmi silným křenem, probíralo se (tradičně) v podstatě všechno a bylo veselo.  Další zápasy čekají gardu zase na jaře.

 

Branka Bělé: Vrabec
Sestava Bělé: Jar. Verner – Prokůpek, Hanibal, Kuhnel, Činka – Kulczycki, Pavlíček, Jir.Verner, Vrabec, Jurička – Hilšer – Vele, Prokůpek, Jirdásek, Sabol, Toman, Tůma, Bary