Muži zahájili soutěž porážkou s Březnem

SK Bělá pod Bezdězem : Sokol Březno 2:4 (1:2)

V sobotu 14.srpna rozehráli muži SK Bělá novou sezónu, v sestavě proti Březnu chyběl Martin Toman, na hrotu tak dostal šanci Jan Smékal, kterého podporoval Patrik Vrabec.

Bělá měla perfektní vstup do zápasu, hned první střelu na branku od Stanislava Pitlouna gólman soupeře jen zkontroloval pohledem a následně smutně lovil ze sítě – 1:0. Ve 13.minutě centroval zleva Šóoš, střela Rokose se jen otřela o vnější síť, na druhá straně Verner v pohodě vyřešil přímý kop Března.  Ve 24.minutě dostali hosté na středu hřiště příliš prostoru a následnou kolmici za obranu nedokázal uhasit  bránící Pokorný, ani vyběhnuvší Verner – 1:1. Zápas se lámal na konci prvního poločasu, ve 44.minutě nejprve Jirdáskovu střelu po rohu vyrazil gólman, následný brejk na druhé straně zakončil přesně březenský Strnad – 1:2. Ten samý hráč pak v další velké šanci ztroskotal na Vernerovi a stále ještě v první půli dostala Bělá velkou možnost vyrovnat v podobě pokutového kopu, exekutor Smékal ale balón napálil jen do břevna.  Pro zranění pak musel odstoupit stoper Pavlíček, kterého nahradil Jan Toman.

Vstup do druhé půle patřil hostům, Bělá v obraně zazmatkovala  a „namazala“ míč soupeři, který si s ním věděl rady –  1:3. Domácí se pak snažili o zteč , ale naráželi na zformovaný blok soupeře a střelám chyběla potřebná razance. Až v 72.minutě po přímém kopu tečoval míč na přední tyči Smékal a vykřesal pro Bělou naději – 2:3. Bělá riskovala a do útoku se ještě více tlačili i bránící hráči, což soupeři otvíralo cestu k brejkům. V 77.minutě po jednom takovém Strnad obešel i brankáře Vernera, branku ale netrefil. Chuť si ale spravil o pár minut později, kdy svým třetím gólem v zápase přehodil vyběhnutého brankáře Bělé – 2:4. Poslední šanci na úpravu skóre měl Pitloun, jeho halfvolej v poslední minutě ale skončil těsně vedle.

Březno si tak odváží zaslouženou výhru, v ofenzivě bylo efektivnější a hlavně střelecky disponovaný Strnad dokázal zúročit šance hostů. Bělá bude mít šanci na reparát příští víkend, kdy se představí na půdě Doubravy.

Branky:
2.Pitloun, 72. Smékal – 19.,35. a 72. Strnad, 47. Cepka

Sestava Bělé:
Jan Verner – Štěpánek, Vild©, Pavlíček (38. Jan Toman ), Pokorný – Rokos (65.Řehořek), Jirdásek, Pitloun, Šóoš (60.Umáčený) – Vrabec (69.Matěj Hodboď), Smékal

Žluté karty:
Vrabec, Šóoš – Novotný, Pravda, Svoboda

Další výsledky 1.kola:

DBSK B – Benátky B 0:5
Akuma MB – Doubrava 1:0
Kr.Vrutice A – K.Hlavno 2:3
Zdětín A – Řepov 0:8
Kněžmost – Kosořice 4:2
Krnsko A – Mukařov 4:2