5.kolo OP: Muži promrhali přesilovku, dorost vyhrál v Kněžmostu, starší přípravka si připsala dvě těsné výhry

SK Bělá p.B – SK Meteor Kostelní Hlavno 3:3 (2:1)

Velmi rozdílné jsou zatím výkony mužů, zatímco na venkovních hřištích drží 100% úspěšnost, doma už podruhé odevzdali dva body soupeři. Přitom průběh zápasu s K.Hlavnem se nemohl vyvíjet lépe: hosté sice šli do vedení, ale už v 10.minutě je po zbytečné kritice rozhodčího oslabil vyloučený Bůžek. Bělá pak skóre otočila díky povedené hlavičce Tomana a ve dvou závarech se nejlépe zorientoval Špringer. Ani vedení 3:1 a přesilovka domácím nestačila, další šance Bělá již neproměnila a soupeř ji naopak dvakrát potrestal za nedůraz v defenzivě. Muži tak sice stále drží neporazitelnost v soutěži, v tabulce se ale před ně dostala Kropáčova Vrutice a Zdětín.

Branky:
37. M.Toman, 42 a 62. Špringer – 6 a 66. Zvoníček, 80. Wágner

Sestava Bělé:
Jan Verner – Pokorný, Šoóš, Jirdásek, Tyšer – Ďurčovič (76.Rokos), Petrův Dan., Pitloun, Vrabec (72.Riess) – Špringer, M.Toman
ŽK Bělé:
Jirdásek, Pokorný

ČK:
10. J.Bůžek (K.Hlavno)

 

TJ Sokol Kněžmost – SKP MB/Bělá 2:3 (1:3)

Dorost nebyl v zápase favoritem, přežil ale úvodní tlak soupeře a sám pak během deseti minut třikrát gólově udeřil. Domácí před pauzou snížili z penalty a hned po přestávce přidali kontaktní branku. Pak se hra vyrovnala, šance na obou stranách vyřešili pozorní brankáři. Výsledek se už nezměnil, Bělá soupeři připravila první prohru v soutěži.

 

Branky Bělé:
Čermák (pk), Makula, Moc
Sestava Bělé:
Prokůpek – Říha, Procházka, Tomáš, Moc, Makula, Vaněk, Čermák, Halaj, Hybner, Blažek – Bartoň, Kubišta, Semrád, Šimon, Petrův Dom., Mastej, Melichárek

 

DBSK – SK Bělá/TJ Sokol Nová Ves 3:0 (0:0)

Miloš Prokůpek k zápasu žáků:
K utkání jsme měli k dipozici pouze 11 zdravých hráčů. V první půli bylo utkání vyrovnané, ojedinělé šance chytil brankář, naši hráči bojovali.
Po přestávce jim ale začali docházet síly a toho soupeř využil ke vstřelení branek. Naše ojedinělé brejky bohužel střelou na branku neskončili, soupeř vyhrál zaslouženě.

Sestava Bělé:
Prokůpek – Brodský, Hendrych, Cibulak, Smékal, Mensinger, Flanderka, Kakos, Pavlík, Bock,Meisel

 

FK Dlouhá Lhota – SK Bělá/FK Čistá 7:8 (3:5)

V dohrávce 1.kola to oslabené (mimo Menclové, Drašnar, Glaser) starší přípravce herně příliš nešlo, výhru jí zajistil produktivní Hugo Miler a především pak velmi dobře chytající Jáchym Šimek. Ten i přes sedm obdržených branek tým opakovaně podržel a tak si přípravka připsala třetí výhru v soutěži.
Branky Bělé:
5x Miler, 2x Vítek, Chocholouš
Sestava Bělé:
Šimek – Chocholouš, Hrdina, Rampas, Vltavský – Miler, Vítek, Doležal, Gyüre

SK Bělá/FK Čistá – SK Klášter n.J 6:5 (2:2)

Zápas 6.kola st.přípravek se lámal ve 2.poločase, dobře hrající hosté otočili nepříznivý vývoj z 2:4 na 5:4. Hned po rozehrávce ale připravil Vojta Mencl vyrovnávající branku pro Hugo Milera a šťastnou výhru Bělé zajistil odvážným průnikem v závěru Adam Vítek – nejlepší hráč zápasu na domácí straně.
Branky Bělé:
3x Miler, 2x Vítek, Hrdina
Sestava Bělé:
Šimek – Hrdina, Chocholouš, Vltavský – V.Mencl – Vítek, M.Mencl, Miler, Gyüre

Turnaj mladších přípravek v Klášteře n. J

Nejmladší zástupci bělské kopané se představili na druhém turnaji čtyř týmů, tentokráte se jim podařilo vsítit 10 branek. Oslabená Bělá (Glaser, Drašnar) nejprve podlehla dobře hrajícím domácím 0:4, ve druhém zápase pak dokázala otočit zápas s Bakovem z 1:3 na 5:3, v posledním zápase pak brankově korigovala prohru s Kosmonosy (5:11). V brance podal spolehlivý výkon Jakub Bock, v obraně mile překvapil Šimon Bartoníček, střelecky se nejvíce dařilo Matějovi Chocholoušovi a hodně sil a energie vydal Adam Vítek.

Výsledky turnaje a branky Bělé:
Klášter – Bělá 4:0
Kosmonosy – Bakov 13:0
Bělá – Bakov 5:3 (5x Chocholouš)
Klášter – Kosmonosy 6:4
Bělá – Komonosy 5:11 ( 3x Vítek, Velich, Chocholouš)
Klášter – Bakov 4:3

Vstřelené branky po 2.turnaji: Kosmonosy 40, Klášter 29, Bělá 27, Bakov 14

 

Miloš Prokůpek hattrickem rozhodl zápas gardy

SK Bělá p.B – FK Bílá 6:2 (2:0)

Garda si v přátelském zápase pozvala soupeře od Liberce a od úvodu byla jistější v kombinaci. Po neproměněných šancích (činil se především Jirdásek) se netradičně hlavou trefil Hanibal, na 2:0 pak zvýšil Fischer. I ve 2.půli pokračovala převaha gardy domácích, střelecky se začal prosazovat Prokůpek, který po hodině hry proměněnou penaltou završil hattrick. Soupeř výsledek v závěru korigoval na konečných 6:2.

Branky Bělé:
3x Prokůpek, 2x Fischer, Hanibal
Sestava Bělé:
Krejčík – Bock, Umáčený, Hanibal, Kulczycki – Čapek, Kühnel,Vrabec, Bartoš – Fischer, Hilšer – Jirdásek, Prokůpek, Toman, Gabriel