A tým ukázal charakter a otočil nepříznivé skóre

Po úspěšném zápase v Krnsku zajíděla Bělá opět ven, tetokrát změřila síly s Doubravou. Domácí rozjeli soutěž vlažně, za tři zápasy nasbírali pouze 1 bod. Naopak Bělá začala sezonu výtečně a po třech kolech se usadila na špici tabulky.

Bělá nezačala vůbec špatně, často měla míč na kopačkách, trpělivě kombinovala, jenže do žádné šance se ne a ne dostat. Domácí ukázněně bránili a hrozili pekelně rychlými brejky. Po jednom z nich mohli jít do vedení, ale výborně se vrátil hostující Šoóš a nebezpečí uhasil. Ve 30. minutě už se však hosté neubránili. Další brejk po levé straně Bělá nezachytila, brankář Jaroslav Verner první střelu parádním tygřím skokem vyrazil, jenže na dorážku Odcházela už byl krátký – 1:0 pro domácí. Bělá se do poločasu snažila stav vyrovnat, ale marně. Domácí pozorně bránili a hosty v prvním poločase téměř k ničemu nepustili.

Do druhého poločasu vstoupila Bělá lépé. V 51. minutě pronikl Bláha po levé straně, předložil míč Šoóšovi, který bez problémů zakončil k tyči – 1:1. O deset minut později hosté dokonali obrat. K exekuci trestného kopu se postavil Pitlnou a krásnou ranou nedal šanci plachtícímu Stejskalovi – 2:1 pro Bělou. Doubrava poté začala tlačit, ale hosté tlaku odolali a sami udeřili, když Bláha zvýšil na 3:1. V 88. minutě zadělal na drama domácí kanonýr Nedošetko, který snížil na 3:2. Bělá si ale vedení pohlídala a ze dvou venkovních utkání po sobě veze šest bodů.

SK JIZERAN DOUBRAVA „A“ – SK Bělá pod Bezdězem 2:3 (1:0)
Sestava: Jar. Verner – Hodboď, Vild, Štěpánek, Tyšer – Bláha, Šoóš (Pavlíček), Pitloun, Rokos– Umáčený (Knap), Špringer (Ďurčovič)
Branky:  Špringer, Pitloun, Bláha
ŽK: Špringer