A tým ukázal charakter a otočil nepříznivé skóre

Ve 21. kole Okresního přeboru mužů zajížděla Bělá na půdu Kosořic. Šlo o klasický souboj o šest bodů – Bělá nasčítala prozatím 29b a Kosořice 26b. Bělá se stále potýká s velkou marodkou, ke zraněným se nově přidal i brankář Verner. Na lavičce náhradníků byl připraven pouze jeden hráč.

Od úvodních minut se hrálo utkání v obrovském tempu. Hra se přelévala ze strany na stranu. Bělá se snažila kombinovat, domácí naopak nic nevymýšleli a ihned kopali dlouhé balony za obranu hostí. V první šanci se ocitl Špringer, ale jeho střela z voleje mířila jen nad. Další velkou příležitost měl Rokos, jeho střela však pouze vyprášila rukavice brankáře domácích. Domácí příliš šancí neměli, přesto ale udeřili. Ve 35. minutě Bělá nedokázala odvrátit sérii centrů a míč se dostal k Řehořovi, který z velkého úhlu napálil míč pod břevno – 1:0. Bělá se pokoušela o vyrovnání, ale střely Umáčeného či Slavíka úspěch nepřinesly. Do kabin tak šli spokojenější domácí.

Do druhého poločasu nastoupila Bělá aktivně a vytvořila si až drtivý tlak. Několikrát pálil Špringer a Umáčený, ale žádná šance se neujala. Vyrovnat mohl Rokos, jenže jeho střela orazítkovala jen tyč domácí branky.  Skóre se měnilo až v 77. minutě. Knap přiťukl míč Slavíkovi, který napřáhl z úctyhodné vzdálenosti a fantastickou ranou rozvlnil síť – 1:1. Životní branka pro bělského středopolaře! Bělá poté ještě více otevřela hru a hnala se za vítězstvím. Tři body nakonec ale mohly zůstat na domácí půdě. Útočník Kosořic postupoval zcela sám na brankáře Bělé, ale Jaroslav Verner předvedl dva parádní zákroky a zachránil hosty. Bělá se nevzdala, v poslední minutě vyslal Slavík do úniku Špringera, který zkušeně zakončil a dokončil tak parádní obrat – 2:1.

Bělský tým ukázal charakter, otočil nepříznivé skóre a zaslouženě zvítězil 2:1.

TJ Sokol Kosořice – SK Bělá pod Bezdězem 1:2 (1:0)