Bělá rozdrtila Bousov 6:1

V dalším kole Okresního přeboru mužů zajížděla Bělá na půdu Dolního Bousova. Papírově se mělo jednat o velmi vyrovnaný duel – DBSK figuruje na pátém místě tabulky s 26 body, Bělá má jen o bod méně. Hostům opět chybělo několik hráčů základní sestavy, ke zraněným se nově přidal i kanonýr Šimek.

Bělá začala aktivně a od prvních minut se tlačila do útoku, což vyústilo v brzkou první branku. Hosté vyťukali obranu na levé straně hřiště, míč se dostal k Vildovi a jeho střílený centr zapadl do branky golmana  Urbana – 1:0. Domácí byli zaskočeni rychlou brankou a Bělá byla naopak na koni. Spoustu rohů a standardních situací kolem vápna však k další brance nevedlo. Do stoprocentní šance se dostal po rychlém brejku Slavík, který uháněl přes půl hřiště, situaci dva na brankáře ale nevyřešil dobře a trefil jen golmana domácích, následující dorážku poslal Hodboď nad břevno. Mrzet to hosty ale příliš nemuselo, bělská obrana vedená matadorem Hanibalem fungovala parádně a nepouštěla domácí do žádných šancí.

Bělá vstoupila aktivně i do druhého poločasu a brzy zvýšila své vedení. Pavlíček vyslal do útoku Špringera, který si parádně pohrál s obranou a zvýšil stav na 2:0. O minutu později bylo pro Bělou ještě veseleji, odražený míč se dostal k Rokosovi, který bez problémů zvýšil na 3:0. V 61. minutě se dočkali i hosté, Šolc přetlačil Dlaska a předložil míč Havlovi, který snížil na 3:1. Bělá se zastrašit nenechala a do konce zápasu nasypala domácím další tři branky. Na 4:1 zvýšil Špringer, který využil krásnou přihrávku od Rokose. O deset minut později zakombinovali Ďurčovič s Rokosem, který opět vybídl ke skórování Špringera – 5:1. Zvýšit stav mohl aktivní Rokos, ale jeho pokus přelobovat brankáře nevyšel. Definitivní tečku za zápasem udělal opět Špringer krásnou ranou pod břevno – 6:1.

Bělá možná trochu překvapivě rozstřílela Dolní Bousov vysoko 6:1 a dostala se opět na pátou příčku tabulky. V příštím kole Bělá přivítá Řepov – 27.4. 17:00.