Bělá neproměnila šance, Doubrava si odváží tři body

V 17. kole Okresního přeboru mužů přivítala Bělá tým Doubravy. Kouč Pavlíček musel řešit kritickou situaci se sestavou, Bělé chyběla celá plejáda hráčů – Hodboď, Slavík, Šoóš, Knap, Klíma, Smékal, Sabol a Ďurčovič. Do nominace se tak dostali dorostenci Honc, Maršík a Flanderka.

Bělá měla v prvních minutách více míč na kopačkách, snažila se hrát kombinační fotbal, ale ten jí příliš nevycházel.  Doubrava se naopak snažila hrát spíše na brejky. Bělá si v úvodu vytvořila několik šancí, ale trio útočníků Šimek, Honc, Špringer se nedokázalo prosadit. Ve 21. minutě se z ničeho nic ujali vedení hosté. Závar před brankou domácí obrana nedokázala odpravit do bezpečí, a tak se k míči dostal Nedošetko, který otevřel skóre přízemní ranou- 0:1. O čtyři minuty později bylo vyrovnáno. Po pravé straně se prosmýkl jako lasička Rokos, předložil míč Honcovi, který krásnou ranou na zadní tyč srovnal stav – 1:1. Domácí poté tlačili, ale prosadit se do poločasu nedokázali.

Ve druhém poločase Bělá bušila do doubravských vrat. Dvě stoprocentní šance měl Špringer, jenže dvakrát branku přestřelil. Ze střední vzdálenosti střílel Umáčený, ale ani on skórovat nedokázal. Na druhé straně naopak zahrozili hosté a hned z toho bylo břevno Vernerovy branky. Na druhé straně mohl překlopit nerozhodný stav na stranu Bělé Pavlíček, ale ve skluzu trefil jen brankáře Doubravy a z následujícího závaru Bělá nic nevytěžila. Naopak na druhé straně hosté dokázali udeřit. Bělá ztratila míč na pravé straně, odkud se míč dostal k Pálkovi, který přízemní střelou na zadní tyč překonal Vernera – 1:2. Bělští se po brance seběhli k rozhodčímu, u kterého reklamovali offsidové postavení, ale sudí si na svém verdiktu trval. Bělá poté vrhla všechny síly do útoku, ale vyrovnat se jí nepodařilo. Naopak v 89. minutě dal zápasu definitivní tečku hostující Nedošetko – 1.3.

Bělá tak podruhé za sebou padla a propadla se na šestou příčku. V posledních zápasech doplácí hlavně na neproměňování šancí. V příštím kole zajíždí do Dolního Bousova, kde jí také čeká velmi těžký zápas.

SK Bělá pod Bezdězem – SK JIZERAN DOUBRAVA „A“ 1:3 (1:1)